Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu se pot elibera reţete electronice

ro

04 Nov, 2016 15:23 1908 Marime text
Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) este operaţional, astăzi, doar în proporţie de 40%, fiind blocate reţetele electronice şi raportarea. Declaraţia a fost făcut de către preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Radu Ţibichi.

Aşadat, la trei zile de la ultima blocare a cardului de sănătate, în sistemul informatic al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate au fost semnalate din nou probleme de funcţionare.

„Nu s-a blocat cardul, ci Sistemul Informatic Unic Integrat, adică reţeta electronică şi raportarea. Sistemul este operaţional în pondere de 40%. Dar, din păcate, sunt probleme tehnice care se rezolvă greu fără mentenanţă", a declarat, pentru news.ro, Radu Ţibichi, preşedintele CNAS.

Dacă problemele tehnice nu vor fi remediate în trei zile, va fi emis un ordin al preşedintelui CNAS prin care vor fi recunoscute serviciile efectuate în intervalul în care sistemul nu a funcţionat, a precizat Radu Ţibichi.

Amintim că sistemul cardului de sănătate a fost blocat, ultima oară, pe 1 noiembrie, redevenind funcţional pe 2 noiembrie.



Foto: romaniatv
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii