Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:26 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taxa pentru eliberarea unui card de sănătate duplicat ar putea fi eliminată

ro

02 Aug, 2022 16:11 1551 Marime text


Un proiect de ordin semnat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate va stabili ca, după ce se emite un card de sănătate duplicat, acesta să fie direcționat către sediul casei de asigurări de sănătate unde este luat în evidenţă asiguratul care a cerut înlocuirea celui pierdut, furat sau distrus, taxa pentru distribuția cardului fiind astfel eliminată.

Proiectul a fost pus în dezbatere publică pe pagina CNAS. Proiectul de ordin vizează modificarea Ordinului CNAS nr. 98/2015, prin care, printre altele, este stabilită procedura de eliberare și modalitatea de suportare a cheltuielilor aferente producerii şi distribuţiei cardului duplicat către asigurați.

CNAS va putea încheia o convenţie cu Imprimeria Naţională pentru a produce cardurile duplicat, care va cuprinde valoarea cheltuielilor de producere, iar distribuția acestora se va face la sediul casei de asigurări de sănătate unde este luat în evidenţă asiguratul.

În prezent, pentru a primi un duplicat al cardului de sănătate, asigurații trebuie să depună la casa de asigurări de care aparțin o cerere în acest sens, însoțită de o copie a actului de identitate și de dovada plății contravalorii cardului și a distribuirii acestuia, în valoare de 15,52 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii