Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:27 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Migdalele, folosite în domeniul frumuseţii

ro

06 Nov, 2014 12:13 1412 Marime text
Gustoase şi hrănitoare, migdalele protejează inima, creierul, stimulează imunitatea, accelerează metabolismul şi contribuie la prevenirea unor probleme grave de sănătate. Ele conţin vitaminele A, B, D şi E, cupru proteine, fier, calciu, zinc, seleniu, magneziu, potasiu, fibre şi acid folic. De asemenea, conţin riboflavină şi L-carnitina, nutrienţi care stimulează activitatea creierului. Potrivit specialiştilor, circa 40 de grame de migdale, consumate zilnic, acoperă 12% din cerinţele nutriţionale de proteine ale organismului. Laptele de migdale reprezintă o alternativă eficientă pentru persoanele care nu au voie să consume produse lactate.
 
Migdalele sunt folosite şi în domeniul frumuseţii. În acest sens, joacă un rol important în ceea ce priveşte protecţia pielii împotriva razelor ultraviolete. Datorită proprietăţilor sale, uleiui de migdale, folosit de două ori pe săptămână, are un efect remarcabil asupra părului. Scalpul se va masa cu ulei de migdale, iar părul va creşte mai rapid şi va fi mai sănătos.  Totodată, tratează pielea deshidratată şi afectată de acnee. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii