Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:58 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Menopauza - simptome şi remedii naturiste

ro

24 Jul, 2014 10:59 2059 Marime text
Menopauza, o perioadă normală din viaţa femeilor de peste 45 de ani, cauzată de scăderea treptată a producţiei de estrogen, se manifestă prin bufeuri, transpiraţie, dureri de cap, stări de oboseală, palpitaţii, tulburări de concentrare şi anxietate.
Deficitul de estrogen poate duce la osteoporoză, boli cardiovasculare sau tulburări ale sistemului nervos. Pentru a ameliora simptomele menopauzei remediile naturiste sunt foarte utile.
 
În acest sens, amintim de ceaiurile de păducel, salvie sau de cimbrisor, ce scad frecvenţa bufeurilor şi iritabilitatea. Trifoiul roşu este o plantă care reduce cu 80% depresiile provocate de menopauză, în timp reishi, o ciupercă cu proprietăţi calmante şi relaxante asupra sistemului neurovegetativ, ameliorează nervozitatea, indispozitia şi insomnia, şi, în plus, protejează oasele, prevenind osteoporoza.
 
Tinctura de valeriană are efecte sedative, calmante, fiind recomandată atunci când apar stările de anxietate, teamă, furie, iritabilitate, nervozitate, exacerbare a apetitului şi probleme cardiovasculare. Se administrează câte 50 de picături de patru ori pe zi, iar în caz de insomnie câte o linguriţă diluată în 100 ml de apă, cu 15-20 de minute înainte de culcare. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii