Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:07 19 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Feniculul, una dintre cele mai nutritive legume

ro

25 Jun, 2014 15:48 1184 Marime text
Feniculul, o legumă crocantă şi dulceagă, care seamănă cu ceapa, are gustul asemănător cu cel al anasonului şi frunze ca ale mărarului, reprezintă o sursă importantă de fibre, minerale, precum calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu şi zinc, fitonutrienţi şi vitaminele A, B şi C.
Feniculul, plantă de la care se folosesc bulbul, tulpina, frunzele şi seminţele, este una dintre cele mai nutritive şi sănătoase legume şi este cunoscut datorită proprietăţilor analgezice, antiinflamatoare, antispasmatice, antiseptice şi expectorante. De asemenea, feniculul ajută la absorbţia gazelor intestinale şi la scăderea tensiunii. Această legumă este un bun diuretic, previne indigestia, enterocolita, balonarea şi constipaţia. Totodată, calmează tusea şi este ideal în dieta persoanelor care suferă de diabet.
Deoarece feniculul contribuie la eliminarea toxinelor din corp şi previne retenţia de apă, este recomandat în curele de slăbire. Tot el, reduce pofta de mâncare şi intensifică procesul metabolic al organismului. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii