Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
01:35 18 10 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate De ce vinetele sunt importante pentru sănătate

ro

20 Jul, 2015 16:48 1143 Marime text
Vânăta conţine apă în concentraţie de 93%, fitonutrienţi, compuşi fenolici, fibre, vitamine şi minerale, precum potasiu, calciu, sulf, fosfor şi mangan. Acidul clorogenic accelerează metabolismul şi inhibă aportul de glucoză în intestine. Vinetele conţin doar 23 kcal la 100 de grame, sunt foarte săţioase şi ideale în curele de detoxifiere. Această legumă are proprietăţi anticancerigene, antimicrobiene, anticolesterol şi antivirale. Substanţele amare din compoziţia vinetelor întăresc sistemul imunitar, combat stresul şi creează o stare de linişte şi de relaxare.
 
Graţie proprietăţilor sale, este recomandată în alimentaţia persoanelor diabetice, astmatice, supraponderale şi a persoanelor neliniştite şi agitate. Sucul vinetelor este foarte bun pentru curăţarea ficatului şi a pancreasului, pentru prevenirea cancerului şi încetinirea procesului de îmbătrânire prematură. Vinetele conţin şi nasunin, un fitonutrient care protejează membranele celulelor împotriva efectelor radicalilor liberi şi protejează lipidele din membranele celulelor creierului. Este recomandat doar consumul vinetelor coapte, deoarece prin prăjire acestea devin toxice. Vinetele au efect diuretic şi antiinflamator, fiind indicate persoanelor care suferă de probleme digestive sau celor cu diabet. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii