Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alimentele pe care nu ai voie să le consumi negătite. Sunt un real pericol pentru sănătate

ro

24 Feb, 2020 23:59 4063 Marime text

Sunt câteva alimente care sunt un adevărat pericol dacă sunt consumate fără să fie gătite, scrie antena3.ro.


Iată care sunt acestea:


1. Cartofii: Conțin două substanțe numite solanina și chaconina, considerate a fi toxice pentru organism dacă sunt ingerate în cantități mari.


2. Vinetele: Ca și cartofii conțin solanina. Specialiștii susțin că acest compus duce la inhibarea absorbției de calciu.


3. Legumele boabe: Legumele boabe ca fasolea roșie, soia sau mazărea nu trebuie consumate crude deoarece conțin și ele substanțe toxice.


4. Ciupercile: Conțin o substanță toxică numită agaritina, care este suspectată ca fiind un agent carcinogen (duce la apariția cancerului).


5. Spanacul și rubarba: Conțin niște compuși care se numesc oxalați și care interferează cu absorbția calciului în sânge.


6. Păstârnacul: Are în compoziție psoralen, o substanță cu potențial toxic, deci nu ar trebui consumat crud. Se pare că aceasta substanță, care este și carcinogenă, nu este distrusă nici în procesul de prepare la foc.


7. Cerealele: Majoritatea cerealelor conțin antinutrienți care pot duce la apariția unor indigestii. Este indicat să consumi cereale (grâu, ovăz, secară, orz) numai după ce le-ai înmuiat în apă.
 
8. Crenvurști: Pe lângă faptul că nu reprezintă o mâncare cu mulți nutrienți, a-i mânca așa cum îi iei direct de la magazin poate fi foarte periculos, scrie exquis.ro.



Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii