De-ale iernii
Evenimentele iernii in Constanta
17:36 25 03 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

De ce este bine să mâncăm vinete

ro

04 Mar, 2017 00:00 356 Marime text
Vinetele conţin fier, calciu şi alte minerale și anumiţi fitonutrienţi esenţiali care îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi hrănesc creierul nutrienţi. Conţinutul crescut de fibre din vinete protejează tractul digestiv, împiedicând astfel apariţia cancerului de colon. Conform csid.ro, vinetele sunt recomandate şi în dietă deoarece sunt sărace în calorii. O singură vânătă conţine 35 de calorii.

Nu conţin grăsimi dar au, în schimb, un conţinut mare de fibre care te ajută să te saturi repede fără să mănânci mult.
Timp de câteva secole, vinetele au fost folosite pentru a controla diabetul. Vinetele ne ajută să avem și o inimă sănătoasă. Cercetările în domeniu au scos în evidență că pot reduce nivelul de colesterol “rău”, dar trebuie gătite în aşa fel întât să beneficiezi de toate calităţile lor. Vinetele prăjite lasă foarte multă grăsime şi sunt greoaie pentru stomac. În schimb, coapte la 400 de grade, acestea au un gust mult mai bun şi nici nu îngreunează digestia.

De asemenea, vinetele sunt bogate în bioflavonoide, antioxidanţi puternici care au rolul de a regla tensiunea arterială şi previn depunerile de colesterol pe pereţii vaselor de sânge.
Un consum regulat de vinete ne scapă de cheagurile de sânge, datorită vitaminei K şi bioflavonoidelor, care întăresc vasele de sânge. Astfel este redus semnificativ riscul de infarct şi accidente vasculare cerebrale.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii