Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate De ce avem nevoie de apă

ro

07 Sep, 2015 09:26 1235 Marime text
Apa este un lichid miraculos ce susţine şi întreţine viaţă. Natura ne-a oferit izvoare termale binefăcătoare, în care mulţi oameni îşi tratează diversele afecţiuni de care suferă. Apa deţine însuşiri nebănuite pe care nu le manifestă nicio altă substanţă. Ea este solvent universal, majoritatea substanţelor naturale putând fi dizolvate de apă.
 
Efectele binefăcătoare ale apei asupra organismului sunt numeroase: o mai bună hidratare şi oxigenare a ţesuturilor, reducerea celulitei şi a retenţiei de apă şi eliminarea toxinelor. De asemenea, un pahar mare de apă înainte de masă va oferi senzaţia de saţietate. O bună hidratare a organismului ajută inima să pompeze mai uşor sânge prin vasele de sânge către muşchi, permiţând astfel muşchilor să funcţioneze eficient.
 
Corpul uman este compus dintr-un anumit procent de apă (70% în cazul bebeluşilor, cu o scădere spre 55% în cazul bătrânilor). Aproape două treimi din apă care se găseşte în corp se află în celule (spaţiul intracelular), iar restul este în spaţiile dintre celule (spaţiul extracelular) şi în sânge. Deshidratarea implică prezenţa unui deficit de apă din corp, când aportul de fluide şi apă (inclusiv din mâncare) este insuficient pentru ca organismul să fie hidratat corespunzător. Această condiţie poate avea efecte negative asupra performanţelor cognitive şi fizice, dar şi asupra stării de sănătate. Deshidratarea poate deveni o ameninţare pentru sănătate, de la picioare umflate sau dureri de cap, până la afecţiuni precum infarctul. Printre simptomele deshidratării se numără setea, oboseala, palpitaţiile cauzate de creşterea pulsului, creşterea temperaturii corpului ca rezultat al reducerii circulaţiei sângelui.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii