Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:50 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ciupercile, importante surse de fibre, vitamine şi minerale

ro

05 Apr, 2017 00:00 1950 Marime text
Foarte căutate de vegetarieni, de cei care ţin cure de slăbire, dar şi de persoanele care ţin post, ciupercile comestibile conţin o serie de nutrienţi benefici pentru organismul uman, acestea fiind importante surse de fibre, vitamine şi minerale. Printre mineralele conţinute de ciuperci se numără potasiu, magneziu, sodiu, cupru, fier, fosfor şi seleniu. Potasiul din ciuperci contribuie la reglarea tensiunii arteriale. Datorită conţinutului de zinc, ciupercile reprezintă un remediu excelent în lupta împotriva depresiei şi a stărilor de anxietate.
 
De asemenea, ciupercile conţin o cantitate mare de apă şi foarte puţine grăsimi, fiind recomandate în curele de slăbire. Fibrele din ciuperci au un rol important şi în ceea ce priveşte prevenirea constipaţiei şi reglarea sistemului digestiv. Vitamina B2 din conţinutul lor este benefică pentru piele, deoarece îmbunătăţeşte calitatea ţesutului.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii