Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:52 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

1 Mai cu tradiționalii mici. Unde poți face grătar în Constanța? (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

09 Apr, 2024 12:04 923 Marime text
Sărbătoarea de 1 Mai se apropie cu pași repezi, ceea ce înseamnă că vom avea parte de mici care sfârâie pe grătare, lângă pulpele de pui și ceafa de porc. De altfel, cei care țin post, vor gusta delicatese precum ciuperci, dovlecei sau roșii pe preparate pe tradiționalul grătar.

În municipiul Constanța, există două spații special amenajate pentru această activitate - unul fiind în  zona Doraly, al doilea fiind în Poarta 6, după cum se poate observa în imaginile anexate materialului.



De reținut că polițiștii îi pot amenda pe cei care vor să facă grătar în locuri neamenajate, sancțiunea putând ajunge până la 5.000 de lei.
 
Cea mai apropiată zonă pentru un grătar în aer liber, în afara municipiului, ar fi pădurea de la Valu lui Traian, situată la aproximativ 15 kilometri de Constanța.

În ce privește Legea Picnicului, este bine de știut că, potrivit acesteia, deșeurile trebuie aruncate selectiv, doar în locurile special amenajate.


 
Focul trebuie aprins doar în spațiile organizate în acest sens și trebuie supravegheat permanent.
 
Autoturismele pot fi parcate doar în zonele semnalate pentru aceasta, iar spălarea obiectelor folosite în activitatea de picnic în apele din vecinătatea zonei este strict interzisă. Totodată, este interzisă aruncarea apei folosite în apele aflate în apropierea zonei de grătar.
 
Nu este permisă aruncarea obiectelor aprinse (țigări, chiștoace, chibrituri etc.) în alte zone decât cele special amenajate.


 
Este interzisă hrănirea animalelor sălbatice și, foarte important, este strict interzisă organizarea picnicului ori a grătarului în spațiile care nu sunt special amenajate în acest sens.
 
Nerespectarea oricăreia dintre restricțiile enumerate anterior atrage cu sine amenzi consistente.



PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și

Constanța Unde puteți merge la grătar de 1 Mai fără să riscați o amendă? Cum arată Parcul de la Doraly (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii