Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:26 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul doi de energie – partea a doua – ziua 9. Creșterea lunii se simte din ce în ce mai mult

ro

18 Feb, 2024 10:26 698 Marime text

Sursa foto: Facebook




18 februarie 2024
 
Creșterea lunii se simte din ce în ce mai mult. Apetitul crește.
 
Ne confruntăm nu doar cu nevoia corpului de calm, relaxare și stare de bine (de aici, pofta de dulce combinat cu lactat și grăsime, adică poftă de ciocolată, înghețată, prăjituri cu frișcă sau patiserie).
 
Ci și nevoia ”chiriașilor” corpului (paraziți, ciuperci, coci sau alte entități) de ”hrană” (zahăr, sare, ulei prăjit și alte bunătăți). Mâncatul seara / noaptea devine aproape irezistibil în această perioadă energetică.
 
Nu ne satură doar un măr, un morcov sau un castravete. Vrem ”ronțăială”, vrem ”ciocolată”, vrem ”ceva bun” (fiecare are definiția personală de ”bun”, din copilărie – acele alimente care ne ajutau să trecem peste agitația emoțională și fizică indusă de indisponibilitatea părinților, mai ales a mamei).
 
În momentele dificile ale vieții, că sunt emoționale, fizice sau mentale, mecanismele de compensare sunt cele învățate în copilărie. Folosim de cele mai multe ori gura ca și loc de consolare (țigară, sticlă cu băutură, mâncare, vorbire, ros unghii, pigulit pielițe), exact ca în copilăria mică. Ca adulți, folosim suplimentar ecranele și umblatul prin site-uri și media.
În toate situațiile CĂUTĂM.
 
Astăzi, mai mult ca oricând, vom resimți în corp agitația ”căutării” stării de bine, pentru că ne simțim copleșiți sau afectați de agitația, nemulțumirea și neliniștea interioară.  Soluția de adult este să ne oprim din căutarea (ce induce agitație) și să stăm cu starea interioară, oricum este și oricum arată și fiind prezenți cu ea, să ne punem întrebarea: de unde vine? Este ceva în prezentul meu care să justifice senzația? Cu tot disconfortul produs de confruntare, este o soluție mai eficientă decât fuga din căutare.
 
Dacă este prea mult și nevoia de ”consolare” se menține, să folosim informații utile pentru a ne poziționa cât mai bine https://alexaevent.ro/cursuri-online/ . Cursurile înregistrate ne permit să accesăm continuu informații care ne mențin focalizați în prezent: grija față de corp, observarea emoțiilor ca valurile (vin și pleacă), observarea gândurilor (ce apar și dispar). Ne reamintim cum să întărim suprarenalele cu puterea dragonilor, sau cum să susținem ficatul, cu alimente și odihnă.
 
Astăzi, stăm cu corpul, cu emoțiile sale, cu gândurile care apar și dispar, facem cât de bine reușim tot ceea ce facem, observăm vinovăția, remușcarea (regretul) sau rușinea ce apar automat, când comportamentul nu este la înălțimea așteptărilor. Lăsăm totul să treacă. Sunt doar valuri. Nici unul nu durează mult. Vin și pleacă.
 
O zi de duminică bună și frumoasă, pentru noi toți
 
Sursa și foto: ZyannaOrinda/Facebook.com
 
Citește și
 
Valul 2 de energie - partea a doua - ziua 8. 17 februarie 2024. Luna continuă creșterea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii