Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:44 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceaiul din barba popii, folositor în tratarea reumatismului

ro

11 Jul, 2014 10:53 2995 Marime text
Barba popii, o plantă medicinală, ce creşte până la un metru, pe marginea pâraielor şi înfloreşte din iunie până în august, conţine substanţe minerale, flavonoide şi uleiuri volatile.
 
Ceaiul din barba popii are efect diuretic şi se foloseşte în tratamentul reumatismului, al gutei, dar şi în curele de detoxifiere. Pentru tratarea gutei se beau două-trei căni de ceai pe zi, care se prepară din o linguriţă de plantă, lăsată două minute la infuzat într-o cană de apă clocotită. Ceaiul este eficient pentru răceală, gripă, amigdalită, faringită, sinuzită, dar şi pentru scăderea febrei. În cazul afecţiunilor respiratorii, se fac inhalaţii şi gargară cu acest ceai. Ceaiul de barba popii mai este recomandat în tratarea bronşitei cronice, a tuberculozei pulmonare, inflamaţiilor mucoasei bucale, stomatitelor ulceroase, gingivitei, fistulelor şi polipilor.
 
Barba popii ajută şi la scăderea acidităţii gastrice, favorizează eliminarea gazelor intestinale, îndepărtează stările de greaţă şi vărsăturile. De asemenea, această plantă tonifică pielea şi grăbeşte vindecarea rănilor cu ajutorul cataplasmelor cu frunze proaspete. Mai este folosită sub formă de băi locale, în tratarea hemoroizilor şi a anexitei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii