Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile consumului de papaya

ro

19 Jun, 2014 17:54 2903 Marime text
Papaya, un fruct apreciat datorită calităţilor sale privind sănătatea, dar şi datorită gustului asemănător cu cel al pepenelui galben, este bogat în substanţe minerale, precum fier, calciu şi potasiu, în vitaminele A, C, E şi K, în betacaroten, enzime şi antioxidanţi. Consumul de papaya favorizează detoxifierea organismului, îmbunătăţeşte calitatea pielii, reduce ridurile şi oferă rezistenţă părului şi unghiilor.
De asemenea, papaya este un bun energizant, are rol anticancerigen şi îmbunătăţeşte funcţiile vizuale, previne arsurile solare şi cancerul de piele, accelerează cicatrizarea rănilor şi vindecarea postoperatorie.
Alte beneficii ale consumului de papaya se referă la scăderea glicemiei, stimularea şi regenerarea celulelor hepatice, musculare şi osoase, stimularea secreţiei biliare, reducerea febrei, normalizarea nivelului tensiunii arteriale.
Seminţele de papaya au proprietăţi antiinflamatoare şi analgezice, fiind de mare ajutor în tratarea unor boli, precum artrita reumatoidă, rinita alergică şi ateroscleroza. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii