Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au tratat-o pe fetiţa de şase ani din Valu lui Traian rănită în accident „Ceea ce ne dorim e să salvăm, nu să ne luăm salariul!“ Mesajul emoţionant al unui medic ieşean către ministrul Sănătăţii

ro

26 Oct, 2016 00:00 5354 Marime text


Ruptura dintre sistemul sanitar şi ministerul de resort se adânceşte pe zi ce trece şi tot mai mulţi medici şi asistenţi îşi exprimă nemulţumirile cu privire la lipsurile din sistemul medical, atât despre lipsa dotărilor, a medicamentelor sau a vaccinurilor, cât şi a condiţiilor din spitale.
 
Recent, un medic din Iaşi i-a transmis o scrisoare publică ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, în care îşi exprimă revolta faţă de atitudinea ministerului faţă de singurul spital din Moldova ce rezolvă cazuri chirurgicale de traumă majoră, malformaţii neonatale şi alte afecţiuni. Medicul ieşean Alina Belu a amintit că, atunci când spitalul de la Iaşi a tratat-o pe fetiţa de şase ani rănită grav la Valu lui Traian, nu au primit niciun ajutor din partea ministerului, cu toate că intervenţia a fost dificilă.
 

„Domnule Vlad Voiculescu, vă deranjează un biet bioinginer medical ATI al Spitalului de Copii «Sf. Maria» Iaşi. Vă scriu în primul rând în calitate de mamă şi apoi de cadru medical, şi-mi exprim revolta faţă de atitudinea ministerului faţă de singurul spital din Moldova care rezolvă cazuri chirurgicale de traumă majoră, malformaţii neonatale chirurgicale, marii arşi şi nu numai. Vă rog să-mi spuneţi dvs., ca om care ştie ce înseamnă suferinţa copiilor, de ce atunci când am primit cazul de la Constanţa toată lumea a lăudat echipa medicală, dar nimeni nu ne-a ajutat cu nimic la rezolvarea lui? Vă imaginaţi cum a stat dr .Susanu în sală o săptămână şi jumătate câte 12 ore? Ştiţi că a stat şi 24 de ore în sala de operaţie fără oprire? Ştiţi că am plâns toţi când s-a amputat piciorul? Ştiţi că am cheltuit şi ultimii bănuţi din programul ATI cu acest pacient? Ştiţi că am trimis suplimentare de fonduri şi nu am primit niciodată un răspuns? Ştiţi cât de frustrant este să ştii că poţi salva sufleţele de copii dacă s-ar cumpăra câteva echipamente medicale absolut necesare? De ce copiii din Moldova nu merită o şansă la viaţă?

Ceea ce ne dorim e să salvăm, nu să ne luăm salariul şi să plecăm acasă! Am făcut o solicitare de trei echipamente medicale vitale pentru salvarea copiilor cu traumă majoră, şi ce, credeţi că ne-a băgat cineva în seamă? Nu. Suntem nişte amărâţi din Moldova. Sunt dezamăgită, revoltată şi mă doare sufletul. Sunt o mamă, un bioinginer medical, un plătitor de taxe şi îmi doresc ce e mai bun pentru copiii care suferă la noi în spital şi nu numai. Îmi doresc să vă îndreptaţi privirea şi către noi. Vă mulţumeşte o mamă ca multe altele“, a scris femeia pe Facebook.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 26 Oct, 2016 14:03 Aveti mare dreptate , oare cei de la minister nu sunt parinti ?? Sau chiar nu au suflet nu le pasa de copii nostrii??
  • mada 26 Oct, 2016 08:14 Felicitări domnului doctor sunteți o mândrie a româniei