Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:35 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

centrulnatura.ro Gata cu profesorii

ro

24 Sep, 2017 12:12 1817 Marime text

În copilăria mea am trecut printr-o perioadă culturală și istorică complet diferită de cea prezentă.
Am fost ”programată” să dau atenție deosebită adulților din jurul meu, mai ales profesorilor și celor intitulați ”maeștri” sau ”experți”, fiind continuu învățată că ei oricum știu mai multe decât mine.
Am crescut având continuu o senzație interioară că sunt ”mică și proastă”, că oricât mă strădui, oricât muncesc, oricât mă chinui, nu voi reuși vreodată să mă ridic la așteptările adulților din jurul meu.
Așa mi-am slăbit la maxim suprarenalele, biciuindu-le continuu în statul ore întregi pe scaun sau la masa de studiu, în acceptarea orelor de clasă și a școlii prelungite, în locul jocurilor și alergatului în aer liber (care mi-au plăcut totdeauna foarte mult).
Pe măsură ce am crescut și am descoperit cine și ce sunt realmente ”profesorii” la care mă uitam cu admirație și chiar venerație – a urmat un proces foarte gradat și treptat.
Acesta a trecut prin stări de mirare și uimire (”Aceștia sunt profesorii mei?”), prin stări de revoltă și supărare (”Cum am putut fi păcălită să ascult de ei?”) prin stări de furie și frustrare (”De ce? Cum au putut face asta?”), apoi stări de acceptare (”Atât au știu și au putut și ei”) și integrare completă a lecțiilor (”Pot păstra doar ce îmi este util și pot lăsa tot ce nu-mi trebuie să se șteargă în uitare”).
Și m-am trezit că trăiesc în prezent una dintre cele mai speciale și spectaculoase perioade culturale și istorice – fiind recunoscătoare la maxim că am ajuns să exprimentez ”la prima mână”.
Mă aflu în perioada în care NU MAI EXISTA PROFESORI.
Niciunul dintre noi nu știe mai mult sau mai puțin decât ceilalți.
Da, fiecare dintre noi cunoaștem anumite informații și stăpânim anumite tehnici ceva mai mult decât alții, mai ales dacă ne interesează mai mult, exersăm mai des, aplicăm mai frecvent și integrăm mai profund anumite îndemânări.
Dar la nivel general, NU MAI EXISTĂ PROFESORI sau MAEȘTRI sau EXPERȚI.
Suntem cu toții doar FIINȚE UMANE CE ÎMPĂRTĂȘIM EXPERIENȚE, INFORMAȚII ȘI CUNOAȘTERE, în timpul celei mai extraordinare și speciale perioade din istorie.
Schimbările la care suntem martori sunt extrem de rapide.
Informațiile circulă cu viteze incredibile, tehnica avansează într-o spirală greu de închipuit iar corpul omenesc își descoperă însușiri și virtuți extraordinare.
Cu toții suntem UCENICI ȘI ÎNCEPĂTORI în aceste vremuri de mari schimbări și transformare.
Abia ce reușim să stăpânim bine o tehnică sau îndemânare, totul se schimbă și este nevoie de alte însușiri și cunoștințe noi.
Vă spuneam în alte articole despre COMPUTERUL BIOLOGIC extraordinar care este corpul nostru.
Și despre faptul că el are câteva însușiri extraordinare, care încep să fie descoperite și accesate de fiecare dintre noi.
Foarte timid și aproape neîncrezători, ne raportăm la puterea incredibilă ce ne stă la dispoziție cu teamă.
Am avut de curând o revelație uriașă, pe care am nevoie să o las să se ”dospească” să o pot ”digera” cum trebuie.
Dar a fost ca un moment de ”AHA” atât de uriaș, încât i-am simțit autenticitatea cu toate celulele corpului meu.
Am realizat că toată ”munca” și învățătura / chinuiala de peste 40 de ani s-au dovedit atât de dificile, întrucât nu am folosit ”dotările” naturale ale corpului meu.
Nu am folosit abilitatea ADN-ului, acea ”antenă” naturală ce se găsește în fiecare dintre celulele corpului meu, de a se ”conecta” la Câmpul Cuantic din jurul nostru, la acel Câmp în care se află toată informația posibilă și disponibilă.
Acest ”câmp cuantic” este exact precum Internet-ul pe care îl folosim în prezent.
Un Câmp virtual în care sunt încărcate și stocate toate informațiile.
Ca să-l accesăm avem nevoie de un ”terminal” – un computer, care să aibă programul corespunzător și să fie ”conectat” la adresa corectă.
Computer-ul biologic care este corpul noastru, se poate ”conecta” la Câmpul Cuantic prin intermediul ADN-ului, în special în momentele noastre de relaxare și liniște (mai ales, noaptea în somn).
Am aflat, că noaptea, în somn, pot rezolva probleme de matematică, pot afla informații despre orice din lumea asta și pot intra în legătură cu oricine doresc.
Important este ca înainte de culcare, să INTENȚIONEZ și să exprim corect și coerent ce vreau și să adorm cu atenția focalizată pe ce mă interesează.
Cele mai puternice instrumente ale minții noastre sunt: focalizarea, atenția și capacitatea de vizualizare (imaginația).
Aceste instrumente sunt folosite în timpul școlii, de către profesorii noștri, pentru a ne conecta la ceea ce ei doresc să ne transmită.
Prin intermediul atenției și imaginației noastre, suntem ”programați” și dresați din copilăria mică – să fim și să facem cum doresc ceilați.
Când reușim să ne trezim din hipnoza colectivă indusă de școală, de mass-media, de familia în care ne-am născut și începem să ne punem întrebări cu privire la noi înșine, corpul nostru, puterile sale și mai ales, capacitatea sa de funcționare reală – începem să folosim exact aceleași ”instrumente” ale computerului biologic – atenția și imaginația.
Dar le vom folosi MAI EFICIENT și în beneficiul nostru, pentru a obține rezultate mai rapide și mai puțin consumatoare de energie.
Se pot învăța limbi străine în somn, la fel cum se poate învăța orice deprindere în imaginație (pot repeta mișcări de yoga sau tai-chi pe saltea, sau doar în imaginație – pentru corp – este aproape aceleași lucru!).
Putem să învățăm foarte rapid și foarte eficient aproape orice.
Este important să ne detașăm de paradigma ”muncii” și ”a efortului” ce trebuie depuse pentru învățare sau realizarea a ceva.
Munca nu ajută ființa umană, ci mai mult o blochează în stare de servitor și sclav perpetuu al sistemului.
Ființa umană, Computerul Biologic extraordinar care este corpul nostru și Lumina fantastică ce îl animă și-i dă viață are o altă abilitate mult mai importantă și mult mai specială: CREATIVITATEA.
Dacă suntem lăsați să ne folosim CREATIVITATEA și mai ales, dacă reușim să lucrăm împreună, în grupuri de persoane, pentru a ne pune laolaltă puterile și ideile, putem să facem ORICE – rapid, ușor și eficient.
Nu avem nevoie de PROFESORI.
SUNTEM FIINȚE UMANE CARE PUTEM ÎMPĂRTĂȘI CUNOAȘTERE și învățăm singuri, în mod natural, în cadrul schimburilor dintre noi înșine și din experiențele de viață prin care trecem.
Avem nevoie doar de ghizi, temporar, la începutul unor căutări și unor cărări.
Nu avem nevoie de profesori pe care să-i venerăm și să-i punem pe piedestale.
Toți suntem oameni și toți trecem prin experiențe pământești continuu.
Vremea profesorilor a apus.
A sosit vremea în care TOȚI SUNTEM PROFESORI ȘI TOȚI SUNTEM ÎN ACELAȘI TIMP ELEVI.
Sau mai bine spus, suntem ființe umane ce colaborăm pentru a ne face experiența prezentă mai inteligibilă și eficientă.
Sunt recunoscătoare la maxim tuturor celor care mi-au împărtășit cu încredere provestea lor de viață, care m-au învățat puterea relațiilor umane, ce au comunicat cu mine de la inimă la inimă și de la care am primit multă energie și multă împuternicire.
Mă bucur să continuăm drumul împreună, pentru că mi se pare de o frumusețe fără seamăn.
Este un privilegiu să trăim acum, în acești ani, aici pe Pământ.
Și este un privilegiu să învățăm împreună să redevenim MAGICIENII VIEȚII – așa cum putem să fim.
Să învățăm ”scurtăturile” de conectare la orice informație din Câmpul Cuantic.
Să învățăm să facem orice eficient, rapid și distractiv.
Să ne jucăm cu ajutorul ADN-ului și puterii interioare a corpului nostru – descoperind puterea de auto-regenerare a celulelor, descoperind abilitatea de auto-reparare, de reîntinerire și mai ales, de transmutare / transformare – care există în mod natural în celulele noastre.
Știm că putem face toate aceste echilibrări.
Stă în puterea corpului nostru.
Stă în puterea Computerului Biologic proiectat de un Divin genial.
Haideți să o descoperim împreună, jucându-ne și comunicând continuu.
Asta este puterea noastră de CREATORI UMANI.

Cu iubire, tuturor,
Sorina


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii