Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de copii au fost salvaţi din apele Mării Egee de poliţiştii din Constanţa

ro

20 May, 2016 09:58 1996 Marime text
Poliţiştii de frontieră de pe nava MAI 1104 a Gărzii de Coastă, aflaţi în Grecia, în cadrul Operaţiunii Maritime Comune „Poseidon Rapid Intervention”, au desfăşurat alte două operaţiuni în cadrul cărora au salvat 98 de persoane, printre care şi 21 de copii, cel mai mic având numai câteva luni, care se aflau în pericol de înec în apele Mării Egee.
 
În data de 18 aprilie 2016, nava MAI 1104, aflată în misiune de supraveghere a frontierelor externe ale Uniunii Europene, în cadrul Operaţiunii Maritime Comune „Poseidon Rapid Intervention”, a fost solicitată să intervină pentru salvarea mai multor persoane care se aflau în pericol de înec în apele Mării Egee.
 
Poliţiştii de frontieră au declanşat misiunea de salvare pe mare, identificând două ambarcaţiuni gonflabile de mici dimensiuni, pe care se aflau zeci de femei şi copii.
 
La bordul navei Gărzii de Coastă au fost transbordate în total 98 de persoane (21 de copii, 21 de femei şi 56 de bărbaţi), printre care şi un copil în vârstă de numai câteva luni. Unul dintre bărbaţi, care a acuzat probleme de sănătate, a fost preluat, împreună cu soţia şi cei doi copii ai lor, de o navă portugheză rapidă fiind transportat în cel mai scurt timp la spital.
 
Poliţiştii de frontieră români au acordat persoanelor aflate la bordul navei asistenţă şi hrană, după care acestea au fost transportate în siguranţă în portul din Chios şi predate autorităţilor elene, pentru efectuarea procedurilor specifice.
 
De la începutul detașării în misiunea Frontex (martie 2016) nava Poliției de Frontieră Române MAI 1104 a efectuat un număr de 39 de misiuni, fiind implicată în 13 acțiuni de salvare și căutare pe mare. În total au fost identificate 13 ambarcațiuni gonflabile și au fost salvate 671 persoane aflate în dificultate în Marea Egee, dintre care 189 erau copii, 166 femei și 316 bărbați. Persoanele salvate proveneau din ţări ca Siria, Irak, Iran, Afganistan, Eritreea, Palestina etc.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii