Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:43 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Week-end plin de competiţii şcolare la Constanţa

ro

13 Mar, 2015 08:14 1647 Marime text
Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa organizează la sfârşit de săptămână (14-15 martie) mai multe competiţii şcolare destinate elevilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal.
 
Astfel, sâmbătă se va desfăşura în cinci unități școlare din municipiu (Școala Gimnazială Nr. 10 „M. Koiciu”, Școala  Gimnazială Nr.20 „M. Sorescu ”, Școala  Gimnazială Nr. 36 „D. Știubei”,  Școala  Gimnazială Nr. 40 „A. Vlaicu”, Școala  Primară „Petre Ispirescu”) etapa locală a Concursului judeţean de cultură generală ,,Amicii isteți”, ediţia I, la care vor participa 1.328 de elevi (658 din Clasa Pregătitoare și 670 clasa I).  Proba scrisă începe la ora 9.30 şi va dura 60 de minute. Se vor califica pentru etapa județeană elevii care au obținut la concurs minimum 85 de puncte.
 
Tot sâmbătă, 64 de elevi ai claselor a XI-a şi a XII-a vor susţine proba orală a Olimpiadei de limbi romanice (franceză, italiană şi spaniolă) care se va desfăşura la Liceul Teoretic „G.Călinescu”. Proba va începe la ora 9:00, iar accesul elevilor în sala de clasă se va face până la ora 8:30. Iar începând cu ora 9:00, la Şcoala Gimnazială Nr. 29 „Mihai Viteazu” va avea loc Olimpiada judeţeană de limba germană, la care vor participa 110 elevi ai claselor VII-XII.

În prima zi de week-end, 115 elevi ai claselor IV-XII participă la Olimpiada judeţeană de limba şi literatura turcă maternă care se va desfăşura la Şcoala Gimnazială Nr. 11 „Dr. Constantin Angelescu”. Proba scrisă începe la ora 10:00 şi durează două ore, iar accesul elevilor în sala de clasă se va face până la ora 9:30.
 
Sâmbătă, la Şcoala Gimnazială Nr. 24 „Ion Jalea” se va desfăşura Olimpiada de Matematică şi Concursul de matematică „Adolf Haimovici”, etapa judeţeană la care vor participa 462 de elevi de nivel gimnazial şi liceal. Proba va începe la ora 10:00 şi va dura două ore pentru clasele V-VI şi patru ore pentru clasele VII-XII, respectiv pentru concursul „Adolf Haimovici” (clasele IX-XII).
 
Aproximativ 20 de elevi ai claselor IX-XII participă la Olimpiada Interdisciplinară „Ştiinţele Pământului”, etapa judeţeană (chimie, fizică, biologie, geografie) care va avea loc la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”.
 
Începând cu ora 9:00, la Liceul Teoretic „Ovidius” se va desfăşura Concursul judeţean de istorie „Călători prin istorie” la care participă  329 de elevi ai claselor V-VIII. Concursul constă în două probe: o probă teoretică de 60 de minute şi una practică de 120 de minute, iar accesul elevilor se va face până la ora 8:45.
 
Tot sâmbătă, la Şcoala Gimnazială Nr. 33 „Anghel Saligny” se desfăşoară Concursul naţional interdisciplinar „Cultură şi spiritualitate românească” (limba şi literatura română şi religie) la care vor participa  90 de elevi ai claselor V-VIII.
 
În acest weekend, 180 de elevi de nivel gimnazial şi liceal vor participa la competiţii de fotbal şi tenis de masă organizate în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar. Concursurile sportive se vor desfăşura în intervalul orar 9:00-12:00 în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” şi la Şcoala Gimnazială Nr. 23  „Constantin Brâncoveanu”.
 
Participarea elevilor latoate aceste competiții școlare este gratuită, transmite Biroul de comunicare al ISJ Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii