Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:19 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Virtuţile terapeutice ale seminţelor de chia

ro

13 May, 2014 19:28 1773 Marime text

Seminţele de chia sunt bogate în minerale, acizi graşi omega-3, antioxidanţi şi proteine. Sunt cunoscute de mii de ani drept o bogată sursă de energie şi putere, iar asta deoarece conţine de cinci ori mai mult calciu decât laptele, de trei ori mai mulţi oxidanţi decât afinele şi de trei ori mai mult fier decât spanacul.

Acestea pot fi consumate crude sau uşor prăjite. Pot fi adăugate în iaurt, saltă, smoothie, sucuri naturale sau gemuri deoarece au o aromă foarte slabă. Intră în categoria alimentelor cu o capacitate uimitoare de a-ţi oferi energie şi sunt ideale în curele de slăbire deoarece, atunci când intră în contact cu sucurile gastrice, au capacitatea de a forma o strucutră care va menţine senzaţia de saţiete pentru mai mult timp. În plus, cantitatea importantă de fibre conţinută întăresc aceste proprietăţi ale seminţelor de chia. Au, de asemenea, calitatea de detoxifiant şi pot facilita procesul de digestie. Ajută corpul să îţi susţină şi să îşi reconstruiască muschii pe parcursul exerciţiilor fizice şi chiar în timpul sarcinii şi după naştere.

Seminţele de chia sunt contraindicate pentru persoanele care suferă de tensiune arterială mică, deoarece pot agrava afecţiunile cardiovasculare. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii