Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:04 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viaţă sănătoasă Ceaiul de păducel

ro

19 Sep, 2010 12:50 2059 Marime text

Pentru că în ultimele zile ceaiul de păducel a ajuns vedeta tv, să vedem despre ce este vorba.

Păducelul, cunoscut si sub denumirea de gherghinar, mai este numit şi planta inimii, pentru calităţile deosebite în tratarea afecţiunilor cardiace, potrivit www.ziare.com.

Cunoscut din vremuri străvechi pentru efectele sale terapeutice, păducelul creşte sub forma de tufe spinoase prin crânguri sau la marginea pădurilor de foioase, a livezilor şi păşunilor.

Pentru ceai se folosesc florile sale albe şi fructele de culoare roşie. Ceaiul de păducel este sedativ, antispasmodic şi vasodilatator, de aceea este indicat în angina pectorală, hipertensiunea arterială, emotivitate excesivă, nevroze cardiace.

Asociate cu valeriana şi talpa gâştei, florile şi fructele de păducel îşi măresc efectul medicinal.

Ceaiul de flori sau fructe de păducel se prepară prin infuzie. Peste o linguriţă de plantă sau fructe se toarnă 200 ml de apă clocotită. Se acoperă vasul şi, după 15 minute, ceaiul se strecoară şi se îndulceşte cu zahăr sau miere sau şi zahăr şi miere, câte un vârf de linguriţă din fiecare.

S-avem sanatate!

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii