Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE - Traian Băsescu, discurs la final de mandat - „Fratele meu nu a luat bani (...) A fost o înscenare (...) O va demonstra justiția“

ro

20 Dec, 2014 18:05 2800 Marime text
Traian Băsescu, președintele României, rostește la aceste momente discursul la finalul mandatului său. 
„Nu voi uita onoarea pe care mi-ați făcut-o. Să fiu președintele României. (...) România este o țară sigură. Pentru România nu există riscul unei invazii, unei destabilizării, planificate la Moscova. România are un parteneriat strategic cu SUA. România a devenit un furnizor de securitate pentru multe alte state NATO. (...) „Avem o armată care s-a perfecționat în condiții de război. Avem o armată specializată. La Mihail Kogalniceanu, 600 de pușcași marini sunt dislocați, gata să intervină. Vom avea două comandamente NATO în România (batalion si de divizie). Românii sunt în siguranță. (...) Serviciile de Informații din România sunt conectate la serviciile aliaților“, a mai spus Traian Băsescu.

Președintele a mai spus că trebuie investit mai mult în armată. 

Traian Băsescu a mai spus: „În maxim doi ani nu vom mai avea deficite. De la intrarea în UE, România a făcut progrese incredibile. Voi preda o țară pregătită să intre în Zona Euro. (...) Avem nevoie de introducerea votului prin corespondență. (...) Sistemul de sănătate trebuie reformat. (...) Trebuie găsite soluții fiscale pentru mass-media. În sistemul fiscal actual, jurnaliștii sunt la dispoziția patronilor de presă. (...) Din 2004, România a făcut progrese uriașe. Magistrați au simțit că oamenii politici nu sunt intangibili. (...) Singurul dosar pe care l-am urmărit a fost cel al lui Omar Haisam. N-am cerut procurorilor și judecătorilor nimic. Poate asta este satisfacția supremă a mandatului meu. Din ianuarie vorbim despre orice, chiar și de Bercea Mondial. (...) După ce ai fost președinte nu-ți mai vine să lucrezi ca prim ministru. (..) Cu Alina Bica (nr. fosta șefă a DIICOT) am dat-o în bară“.

Traian Băsescu a vorbit și despre dosarul fratelui său, Mircea Băsescu, prezenta cauză fiind judecată de Tribunalul Constanța: „Fratele meu nu a luat bani. Era vorba despre banii pe care îi dădea familiei Bercea. A fost o înscenare făcută de generalul Pavel Abraham, împreună cu familia Bercea și Antena 3, care se va demonstra în justiție“, a mai spus Băsescu.

Mircea Băsescu este judecat de Emilia Ganera, din Tribunalul Constanţa, el fiind trimis în judecată, alături de Marian Căpăţînă, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Mircea Băsescu și Marian Căpăţînă sunt judecaţi, în stare de arest la domiciliu, pentru că ar fi luat bani de la familia lui Sandu Anghel, zis şi Bercea Mondial, pentru a-l scoate pe acesta din spatele gratiilor.

Conferința lui Traian Băsescu s-a încheiat. Evenimentul a durat două ore.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii