Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei judecători au fost sancționați disciplinar de CSM

ro

23 Sep, 2015 15:07 992 Marime text
 
În şedinţa de astăzi, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunile disciplinare formulate de Inspecţia Judiciară împotriva magistraţilor Tănăsescu Ileana Daniela, Secan Bogdana Ligia, judecători în cadrul Tribunalului Bucureşti şi Jica Antonela Alis, judecător în cadrul Judecătoriei Vălenii de Munte.
 
În temeiul prevederilor art. 100 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, Secţia a aplicat doamnei Tănăsescu Ileana Daniela, judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti, sancţiunea disciplinară constând în „diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 3 luni”, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. h) teza a II-a din acelaşi act normativ - „ …întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile”.
 
În temeiul prevederilor art. 100 lit. d) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, Secţia a aplicat doamnei Secan Bogdana Ligia, judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti, sancţiunea disciplinară constând în „suspendarea din funcţie pentru o perioadă de 3 luni”, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. h) teza a II-a din acelaşi act normativ - „…întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile”.
 
În temeiul prevederilor art. 100 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, Secţia a aplicat doamnei Jica Antonela Alis, judecător în cadrul Judecătoriei Vălenii de Munte, sancţiunea disciplinară constând în „avertisment”, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. h) teza I din acelaşi act normativ - „nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor … ”.
 
 Hotărârile pronunţate de Secţie pot fi atacate cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.



Sursa foto: juri.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii