Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:51 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tranzitul de arme între Rusia şi Ucraina, o problemă pentru cancelariile occidentale

ro

17 Aug, 2014 00:02 1019 Marime text
Cancelarul german Angela Merkel și președintele ucrainean Petro Poroșenko au pledat pentru "oprirea livrărilor de arme" din Rusia în Ucraina, aseară, într-o convorbire telefonică, a anunțat cancelaria, citată de AFP și Reuters, preluate de Agerpres.
 
Cancelarul și șeful statului ucrainean au discutat despre situația din estul Ucrainei. Ei s-au referit în special la informațiile separatiștilor proruși care pretind că au primit un transport de tancuri și întăriri de trupe din Rusia, a precizat cancelaria.
 
Angela Merkel a formulat revendicări similare, vineri, când a discutat cu președintele rus Vladimir Putin, după o distrugere parțială anunțată de armata ucraineană a unei coloane de blindate rusești pe teritoriul Ucrainei. Această informație a fost dezmințită de Moscova.
 
O reuniune este programată, azi, la Berlin între miniștrii de externe german, rus, ucrainean și francez pentru a încerca să dezamorseze tensiunile.
 
Un lider separatist a declarat, într-o înregistrare video difuzată sâmbătă, că rebelii au primit întăriri de combatanți instruiți în Rusia și vehicule blindate noi, amintește Reuters.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii