Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

The Guardian „Kovesi este femeia care duce războiul anti-corupție în România”

ro

04 Nov, 2015 20:04 1160 Marime text
Cotidianul britanic The Guardian a publicat, astăzi, un portret al șefei DNA, Codruța Kovesi, cu titlul „Femeia care conduce războiul anti-corupție în România”.

„Ponta nu este singurul. O mulțime de politicieni, primari, judecători și procurori au ajuns să fie anchetați de DNA din România, într-o luptă împotriva corpției fără rival în țările din Europa de Est. Direcția Națională Anticorpuție este condusă de Laura Codruța Kovesi, un procuror-șef în vârstă de 42 de ani, liniștit și modest, care aduce trofeu după trofeu”, spune cotidianul, potrivit b1.ro.

Ziarul britanic a preluat și o declarație a lui Kovesi: „Până în 2005, justiția din românia nu a fost independentă. Este motivul pentru care nu a existat suficient curaj pentru anchete complexe împotriva unor oficiali de rang înalt”. 

„Cea mai mare provocare pentru DNA vine de la politicieni. Odată la două săptămâni, ei vin cu propuneri de modificare a actualelor prevederi, încercând să ne limiteze posibilitatea de a investiga, încercând să modifice Codul Penal. Nu încearcă niciodată să îmbunătățească legislația pentru a  ne ajuta”, spune Kovesi, care crede că DNA a schimbat mentalitatea românilor. ”Ei sunt acum conștienți că nu mai este nevoie să dea mită pentru a beneficia de drepturile lor”, spune șefa Direcției Anticorpție din România, citată de The Guardian.
 
Sursa foto: www.nasul.tv
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii