Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:42 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Nemulţumiţi de condiţiile de cazare Studenţii nigerieni de la UMC „fac valuri“ în faţa hotelului Flora. „Nu suntem sclavi!“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

11 Feb, 2016 12:24 7012 Marime text
 
De la ora 12.00 la hotelul Flora din Mamaia, studenţii nigeriei ai Universităţii Maritime din Constanţa au organizat o acţiune de protest. Aceştia spun că nu şi-au primit banii pe care universitatea ar trebui să îi ofere.  296 studenţi sunt afectaţi de acest lucru. Tinerii şi-au scos bagajele în faţa hotelului şi au hârtii pe care au scris, în limba engleză, că au nevoie de aceste burse şi că vor să plece din acest hotel.

 UPDATE:
La rândul său, prorectorul UMC, Prof dr. Cornel Panait a explicat că protestele lor sunt cauzate de finanţatorul nigerian - Nimasa,  care nu le-ar fi virat banii. „UMC a achitat cazarea studenţilor nigerieni la Hotelul Flora inclusiv pentru luna februarie“, a declarat prorectorul UMC pentru ZIUA de Constanţa. „Agenţia Guvernamentala Nimasa a întârziat două luni cu plata. Bugetul Nimasa va fi votat astăzi“ a explicat Delia Dinescu, reprezentanta biroului de Relații Internaționale al UMC. După ce va fi stabilit bugetul pe care statul Nigerian îl alocaă studenţilor de la UMC, universitatea va căuta alte oportunităţi de cazare, au explicat reprezentanţii Universităţii Maritime din Constanţa.


Precizăm că Hotelul Flora din staţiunea Mamaia funcţionează pe societatea Xenoti SRL, în care fostul primar Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu, Sorin Strutinsky şi defunctul Mihail Cârciog sunt asociaţi.

Studenţii Nigerieni reclamă totdată şi condiţiile din acest loc de cazare. Si spun că stau şi câte trei persoane în cameră şi că nu le place mâncarea oferită. Pe pancartele cu care au ieşit în stradă scrie că nu sunt sclavi. 

Ei vor ca banii pe care statul Nigerian îi transferă către UMC să le fie oferiţi direct lor, pentru a putea să se cazeze unde vor. Ei spun că restaurantele din oraş sunt departe şi pentru a putea merge să mănânce ceea ce îşi doresc, sunt nevoiţi să se deplaseze cu taxiul.
 










Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Eu 11 Feb, 2016 15:42 Stam 4 în cameră de 3, dulapurile sunt gata sa cadă, noaptea colcăie de gândaci pentru cameră, și ei se plâng ca stau la hotel și mai au și mâncare pe deasupra (student cazat la far3)
  • chibuzo 11 Feb, 2016 14:54 Listen Georgiana i pay 400euro per person to stay here every month , how much do you pay to stay in the school hostel .ask questions before you comment
  • Georgiana 11 Feb, 2016 13:45 Sa va mute la caminele snc si pe studentii de acolo la flora. doar drepturi. Esti student stai in camin ca daca erai la oxford fix la hotel te cazau. Atata tupeu. Stati trei in camerA lasa ca se sta si 4in camin si numai moare nimeni. Aici sunteti sa invatati. Nu va convine si aveti figuri facultatea e facultativa. Daca va plangeati de igrasie sau chestii de genul va intelegeam. Sa va sanctioneze pentru prejudiciul de imagine adus facultatii.