Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorin Cîmpeanu Rolul școlii este de a consolida și forma competențe și nu de a oferi, ca odinioară, informație

ro

14 Sep, 2015 12:40 1610 Marime text
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, astăzi, a declarat la deschiderea anului școlar că rolul școlii este acela de a consolida și forma competențe și nu de a oferi, ca odinioară, informație.

„Prezentul impune tot mai acut necesitatea construcției solide a unui sistem educațional care să îi permită subiectului educației, copilul, să își dezvolte competențe fundamentale. Nu poți să înveți ceva pe cineva, poți doar să îl ajuți să găsească răspunsuri în el însuși, spunea cu secole în urmă Galileo Galilei. Ceea ce spunem astăzi: a învăța să înveți. Principiul de bază al educației contemporane este acela al parteneriatului. Implicată activ în procesele evolutive ale societății cunoașterii, școala este elementul de referință al relației parteneriale de tip educațional, rolul său fiind acela de a consolida și forma competențe și nu de a oferi, ca odinioară, informație, mai mult sau mai puțin științifică'', a spus Câmpeanu.

Câmpeanu a vorbit și despre evaluarea competențelor profesionale, notează Agerpres. „Prin adecvarea politicilor educaționale naționale la principiile politicilor sociale și europene, Ministerul Educației depune eforturi susținute pentru a depăși stadiul de măsurare a competenței echivalate cu 'ce știi'. Acesta factor trebuie depășit. Obiectivul evaluării procesului educațional trebuie să fie acela al măsurării gradului de aplicare a unui nivel de competență echivalat, dacă vreți, cu 'ce și cât faci din ce poți să faci'', a mai spus Sorin Câmpeanu.

Sursa foto: www.mondonews.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii