Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:50 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorin Cîmpeanu, anunț de ultim moment despre reintroducerea uniformelor obligatorii

ro

05 Sep, 2022 10:55 1877 Marime text
Sorin Mihai Cimpeanu, foto: Facebook/ Sorin Mihai CimpeanuMinistrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a pledat pentru ca fiecare şcoală să aibă un însemn propriu, fără ca aceasta să însemne reintroducerea uniformelor obligatorii.

"Nu am vorbit niciodată despre reintroducerea uniformelor obligatorii. Am spus întotdeauna că este bine. Atât cât am văzut în sisteme de educaţie avansate - Statele Unite, Marea Britanie, Franţa. Să avem elevi mândri de şcoala lor. Să poarte un însemn, fie că este un pin aşa cum purtăm tricolorul, putem purta însemnul şcolii, fie că este o cravată, fie că este o eşarfă pentru fete. Îmi doresc să fie mândri de şcoala lor şi acest lucru să se facă şi prin însemne. Însemnele de apreciere la adresa şcolii nu înseamnă uniformă obligatorie. În urmă cu exact 40 de ani, în septembrie 1982, aveam matricole, nu ştiu dacă aveam o uniformă standard, dar eram mândru de apartenenţa la Sf. Sava", a afirmat, luni, Câmpeanu, în prima zi de şcoală a anului şcolar 2022-2023, la Colegiul Naţional 'Sf. Sava'.


Ministrul a precizat că îşi doreşte ca, prin curriculum la dispoziţia şcolii, fiecare elev să aibă şansa să atingă potenţialul lui maxim şi să se elimine "goana după note".

"Ne dorim un învăţământ centrat pe competenţe, pe aşteptările elevilor, pe ceea ce au nevoie pentru a se dezvolta armonios în societatea viitorului. (...) Să eliminăm acea presiune inutilă generată de goana după note a elevilor, goana după note a multor părinţi care nu înţeleg că şcoala nu se face pentru note. Şcoala se face pentru ca ai lor copii să deprindă acele competenţe care îi vor ajuta să se dezvolte în viaţă conform propriilor aspiraţii, atât personală, cât şi profesională. Curriculum la dispoziţia şcolii, la alegerea elevului, va trebui să fie mult mai important decât până acum pentru a oferi fiecărui elev şansa de atinge potenţialul lui maxim", a adăugat Cîmpeanu. , scrie Agerpres.ro. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii