Pentru perioada Paştelui
informaţii utile, tradiţii, program magazine
00:13 23 07 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Schimbări în firma Prodveg Solaris SRL, deținută de oamenii de afaceri constănțeni Cătălin Trandafir şi Mihai Felescu

ro

30 Apr, 2015 20:18 2094 Marime text
 
Potrivit Monitorului Oficial al României, partea a IV-a, numărul 2195/29.IV.2015, adunarea generală a asociaților SC Prodveg Solaris SRL, formată din Cătălin Trandafir și Mihai Felescu în prezența lui Ibrahim Khalil au decis aprobarea majorării capitalului social de la valoare de 200 de lei la valoarea de 400 de lei. Suma de 200 de lei reprezintă aport în numerar prin cooptarea noului asociat Ibrahim Khalil.
 
În urma majorării, capitalul social va fi de 400 de lei care se divide în 40 de părți sociale, fiecare parte socială având valoarea de 10 lei. Prin urmare, capitalul social total se repartizează pe asociați astfel: Cătălin Trandafir – valoare totală de 100 de lei format dintr-un număr de 10 părți sociale reprezentând cota de participare la beneficii și pierderi de 25 % din capitalul social total, Mihai Felescu - valoare totală de 100 de lei format dintr-un număr de 10 părți sociale reprezentând cota de participare la beneficii și pierderi de 25 % din capitalul social total și Ibrahim Khalil – valoare totală de 200 de lei, format dintr-un număr de 20 părți sociale reprezentând cota de participare la beneficii și pierderi de 50 % din capitalul social total.
 
De asemenea, s-a revocat din funcția de administrator Cătălin Trandafir și a fost numită Nicoleta Serana Lica.
 
Numele lui Cătălin Trandafir şi al lui Mihai Felescu au apărut, de-a lungul vremii, în mai multe dosare controversate ale Justiţiei. Mihai Felescu a fost cercetat de DNA într-un dosar alături de primarul Constanţei, Radu Mazăre, în timp ce numele lui Cătălin Trandafir a apărut în celebrul dosar „Prostituate de lux pentru politicieni“. În luna octombrie, în Monitorul Oficial, a fost publicată decizia de înfiinţare a două noi societăţi în incinta Portului Constanţa. Euro Meat Farm SRL şi Prodveg Solaris SRL sunt numele unor noi firme înregistrate recent la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa, societăţi controlate de aceiaşi doi co-fondatori: Mihai Felescu şi Cătălin Trandafir.
 
Trandafir şi Dosarul „Prostituate de lux pentru politicieni“
 
Cătălin Trandafir este cel care controlează, printre altele, United Star Shipping (USS), înfiinţată în anul 1993. Una dintre cele mai controversate afaceri în care a fost implicată USS a avut loc în anul 2003, când a câştigat la licitaţie închirierea danelor 31 - 33 din port, care erau închiriate de către Agroexport, relatează România Liberă. El a mai deţinut calitatea de administrator şi în SC United Shipping Agency, care, potrivit datelor din Registrul Comerţului, a avut sechestru pe părţile sociale deţinute de asociaţi. Acum, societatea a ajuns la Nidera. Numele lui Cătălin Trandafir apare într-un celebru dosar din 2010, supranumit „Prostituate de lux pentru politicieni“, care cercetează o vastă reţea de proxenetism.
 
Felescu, cercetat de DNA alături de Radu Mazăre
 
Numele lui Mihai Felescu, care este şi administratorul societăţii, apare într-un dosar al DNA, alături de primarul Radu Mazăre. Edilul-şef al municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre, şi afaceristul Mihai Felescu au fost cercetaţi penal de procurorii Anticorupţie, Serviciul Teritorial Constanţa. Şi asta după ce Judecătoria Constanţa a admis plângerea reprezentanţilor Fin.Co.Ge.Ro. SpA, care au atacat rezoluţia DNA Constanţa prin intermediul căreia Radu Ştefan Mazăre şi Mihai Felescu au primit neînceperea urmării penale într-un dosar în care au fost acuzaţi de săvârşirea unor presupuse fapte de corupţie. Instanţa a decis însă în cauză neînceperea urmăririi penale faţă de Mihai Felescu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de care era suspectat. Mihai Felescu este şi administrator al firmei United Shipping and Chartering SRL, dar apare ca asociat şi în United Shipping Agency - alături de acelaşi partener, Cătălin Trandafir, dar şi în United Shipping and Chartering şi United Shipping and Operation SRL.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii