Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:20 22 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cunoscutul om de afaceri Cătălin Trandafir și-a revocat administratorul de la o firmă

ro

27 Jul, 2021 00:00 1249 Marime text
  • Prodveg Solaris SRL are un administrator nou
  • Asociatul Cătălin Trandafir a fost numit în funcție pentru trei ani 

În Monitorul Oficial al României, a fost publicată hotărârea societății Prodveg Solaris SRL, decizie luată în 12 mai 2021, la Adunarea Generală a Asociaților firmei, apărută recent.
 
Societatea funcționează cu sediul social în incinta Port Constanța, Poarta 2, Cămin Corp 2, asociați fiind Cătălin și Mirela Trandafir.
 
În urma ședinței, a fost revocată din funcția de administrator Nicoleta Serana Lică. În locul acesteia, a fost numit, pentru o perioadă de trei ani, Cătălin Trandafir.
 
Potrivit Confidas.ro, Prodveg Solaris SRL a avut un singur salariat, la o cifră de afaceri de 514.900 lei, cu o pierdere de 1.076.146 lei. Cătălin Trandafir mai este asociat la Finagraserv SRL, cu o cifră de afaceri de peste 9 milioane de lei. Mai este asociat cu doar 45% la Agrilend IFN SA. Totodată, este asociat unic la United Shipping and Operation SRL.
 
Amintim că în 2014, oamenii de afaceri constănţeni Cătălin Trandafir şi Mihai Felescu au finalizat vânzarea terminalului de export de cereale United Shipping Agency, de 250.000 de tone, către traderul olandez Nidera, deţinut de compania chineză COFCO. Tranzacţia este catalogată de cei de la Ziarul Financiar drept cel mai mare exit din piaţa comerţului cu cereale din România. Potrivit publicaţiei de specialitate, Nidera a cumpărat, în prima parte a anului, 51% dintre acţiunile United Shipping Agency, proprietarul unui terminal de export din Portul Constanţa, cu o capacitate totală de 250.000 de tone, iar valoarea tranzacţiei a fost de 50 de milioane  de euro. În România, Nidera deţinea, la vremea respectivă, două silozuri pentru cereale, iar planurile de investiţii includ construcţia a două noi unităţi de înmagazinare. Nidera a decis să cumpere terminalul USA din Portul Constanţa pentru a-şi optimiza operaţiunile în regiune, ca urmare a creşterii cotei pe piaţa de distribuţie de cereale, se arată într-un comunicat al companiei.
 
 
Una dintre cele mai controversate afaceri în care a fost implicată USS a avut loc în anul 2003, când a câştigat la licitaţie închirierea danelor 31 - 33 din port, care erau închiriate de către Agroexport, relatează România Liberă. El a mai deţinut calitatea de administrator şi în SC United Shipping Agency, care, potrivit datelor din Registrul Comerţului, a avut sechestru pe părţile sociale deţinute de asociaţi.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
 
Citește și
 
Modificări în acţionariatul societăţii Prodveg Solaris SRL. Cine s-a retras din firmă şi cui au revenit părţile sociale

 
Au avut sechestru pe părţile sociale Cătălin Trandafir şi Mihai Felescu au dat o afacere din Portul Constanţa unui investitor chinez

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii