Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SC Servicii de Mentenanță a Rețelei Electrice de Transport „Smart” SA asigură sistemelor de colectoare ale Transelectrica (document)

ro

21 Nov, 2015 12:02 3105 Marime text
 
„Este o tipologie a comiterii unor fapte de corupţie. Am sesizat că în multe dosare care privesc fapte de achiziţii publice sau licitatii trucate, există o relaţie între cei care deţin funcţii importante şi anumiţi oameni de afaceri. În anumite zone, în anumite oraşe, doar o anumită firmă caştigă întotdeauna licitaţiile, doar ea putea să cheltuiască banul public. În ultima perioadă, am observat că se interpun persoane apropiate funcţionarului public sau omului de afaceri, unii ştiu la ce sunt folosiţi, îşi folosesc conturile, anumite proprietăţi“, a declarat procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, într-un interviu acordat ziare.com.

Compania Națională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” SA, a atribuit, prin licitație deschisă – electronică, contractul „Asigurarea stabilității sistemelor de bare colectoare din stația 400 kV Tariverde”, unde criteriul de atribuire a fost prețul cel mai scăzut.
 
Astfel, se vor executa lucrări – rigidizare rigla la torsiune prin adăugare de profile metalice pentru asigurarea secțiunii. Procentul de 6,0696 % afferent cheltuielilor  diverse și neprevăzute reprezintă suma de 19.100 lei (6,0696 % din valoarea estimată a contractului fără diverse și neprevăzute).
 
Operatorul economic căruia i-a fost atribuit contractul este Societatea Comercială pentru Servicii de Mentenanță a Rețelei Electrice de Transport Smart SA. Estimarea inițială a valorii contractului a fost de 333.780 lei, fără TVA, iar valoarea totală finală a fost de 333.468,32 lei, fără TVA.
 
Societatea pentru Servicii de Mentenanță a Rețelei Electrice de Transport „Smart” SA, cu sediul social în Bucureşti Sectorul 1, pe bulevardul General Gheorghe Magheru, numărul 33, cu un capital social subscris de 55.036.300 lei, integral vărsat, are ca și activitate principală repararea echipamentelor electrice.
 
Acţionari persoane juridice sunt: Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica”  SA (cu un aport la capital de 38.528.600 lei) și Statul Român prin Secretariatul General al Guvernului (cu un aport de 16.507.700 lei.
 
Persoanele împuternicite ale firmei sunt: Lucian-Gabriel Pitu (administrator și membru în consiliul de administrație), I. Cristian Chiriac (împuternicit sucursală – cu funcția de director), Dorina Gabriela M.L. Nastasa (împuternicit sucursală), Viorel Jecu (împuternicit sucursală cu funcția de director), Ciprian Ştefan (împuternicit sucursală cu puteri de director program „LEA în cadrul serviciului de producție), Ioan Sorin Farcas (împuternicit sucursală cu funcția de director), Marin Nitu (împuternicit sucursală cu funcția de director), Daniela Adriana Florea (director), Doru Cristian Pătrânjei (împuternicit sucursală cu funcția de director ethnic), Alfred Robert Simons (împuternicit sucursală cu funcția de director), Traian Făgărăşan (împuternicit sucursală- director), Dumitru Constantin Iacov (director), Nicolae Rătescu (împuternicit sucursală- director), Adrian Corbu (director general adjunct), Dumitru Constantin Iacov (administrator și membru în consiliul de administrație), Eduard Bachide (administrator și membru în consiliul de administrație) și Anca Gabriela Marinescu (administrator și membru în consiliul de administrație).
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii