Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a limitat riscul de inundații

ro

29 Nov, 2015 17:26 1030 Marime text
 
Potrivit ultimelor actualizări emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, riscul de inundaţii s-a limitat numai pentru judeţul Giurgiu, pe cursul mijlociu al râului Neajlov.
 
În cursul zilei de astăzi nu s-au impus intervenţii pentru salvarea de vieţi omeneşti ca urmare a fenomenelor meteorologice şi nu au fost înregistrate comunităţi  izolate sau locuinţe inundate, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Interne.
 
De asemenea, Codul Galben hidrologic a fost restrâns pentru unele sectoare ale râurilor Călmăţui, Vedea, Neajlov, Sabar, Prahova şi Ialomiţa. Cotele debitelor acestor râuri sunt monitorizate în permanenţă de către autorităţile locale şi structurile inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.
 
Din dimineața acestei zile până în prezent, peste 500 de angajați ai MAI au intervenit cu 250 de mijloace tehnice pentru îndepărtarea efectelor inundaţiilor din cursul zilei de ieri.
 
Până la ridicarea tuturor atenţionărilor hidrologice, structurile ISU din zonele vizate rămân în continuare mobilizate şi pregătite de intervenţie pentru ajutorarea populaţiei şi prevenirea apariţiei unor stări de pericol. Conform dispoziţiei ministrului afacerilor interne, Petre Tobă, comitetul pentru situaţii de urgenţă de la nivelul judeţului Giurgiu, rămâne activat până la ridicarea atenţionărilor privind riscul de inundaţii.
 
Centrul de monitorizare a situației operative de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne este în permanentă legătură cu celelalte ministere şi instituții cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii