Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:18 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rubine, safire şi smarald cu o greutate de peste trei kilograme, la Maritimo Shopping Center

ro

15 Aug, 2014 12:28 1542 Marime text
Începând de miercuri, 13 august, până duminică, 17 august, în incinta Maritimo Shopping Center, se desfăşoară un târg de pietre preţioase şi semipreţioase Expo Mineralia. Participanţii vor avea ocazia să afle care sunt proprietăţile fiecărei pietre, ce se potriveşte zodiilor şi personalităţilor lor sau cum le pot influenţa acestea starea de sănătate.
 
Pasionaţii de obiecte din minerale vor putea admira, în cadrul târgului, o colecţie impresionantă de obiecte realizate din diverse minerale. Vedeta acestei ediţii este, de departe, un smarald cu o greutate de peste trei kilograme, un astfel de exponat fiind rar întâlnit la evenimentele de profil. Pe lângă acest smarald, participanţii vor putea admira şi alte piese rare, cum ar fi spinelul roşu, rubine şi safire. Pentru prima dată, în cadrul acestei ediţii vor fi expuse şi diamante.
 
De asemenea, vizitatorii târgului Expo Mineralia vor putea alege dintr-o colecţie de peste 150.000 de bijuterii, accesorii şi decoraţiuni, realizate din mai mult de 180 de tipuri de roci, flori de mină, geode, cristale, lemn, pietre preţioase şi semipreţioase, provenite din peste 50 de ţări ale lumii, inclusiv din România. La târg sunt prezentate şi păpuşi Matrioşka, icoane, accesorii, brăţări, coliere, cercei şi alte obiecte din lemn, pentru care s-au utilizat peste 30 de tipuri de esenţe. Totodată, vor fi expuse şi decoraţiunile realizate din roci de sare din Himalaya, lămpi, ceasuri de masă şi vaze care, pe lângă efectul estetic, au şi beneficii terapeutice pentru bolile de respiraţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii