Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Auchan, amendat! Noi date despre incendiul de la Vivo! Constanţa, fostul Maritimo Shopping Center (video)

ro

08 Nov, 2016 00:00 12733 Marime text
Pompierii au fost anunţaţi la ora 19.25 şi au ajuns la faţa locului la ora 19.32. Diferenţa de şapte minute reprezintă, spun cei de la ISU, timpul scurs până la ajungerea la obiectiv, respectând astfel timpul alocat deplasării autospecialelor de la subunitate până la locul intervenţiei.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa readuce în atenţie cazul incendiului din seara zilei de 1 noiembrie, din complexul comercial Maritimo Shopping Center, actualul VIVO Constanţa!
Astfel, la solicitarea cotidianului ZIUA de Constanţa, atât oficialii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, cât şi reprezentanţii VIVO Constanţa fac noi precizări cu privire la incidentul de la începutul lunii. Amintim că, în timpul incendiului, s-a stins lumina în magazin, apoi au sunat sirenele. După ce a revenit lumina, la cinci minute s-a stins din nou, creându-se astfel panică printre oameni. Fumul înecăcios a acoperit holurile, iar clienţii au fugit.
 
Oficialii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă spun, printre altele, că au fost sesizaţi „cu privire la un posibil incendiu în incinta complexului comercial la care faceţi referire la ora 19.25“ şi că au ajuns la faţa locului la ora 19.32, cu două autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri „Slt. Fripis Marius Daniel”. Tot cei de la ISU au mai precizat că „diferenţa de şapte minute reprezintă timpul scurs până la ajungerea la obiectiv, respectând astfel timpul alocat deplasării autospecialelor de la subunitate până la locul intervenţiei“.
 
La rândul lor, reprezentanţii VIVO Constanţa au spus, printre altele, că „incidentul cauzat la reţeaua electrică în cadrul Auchan s-a petrecut în locaţia aflată în proprietatea hypermarketului“, că „Auchan are un sistem separat de protecţie la incendiu faţă de restul centrului comercial, explicând astfel de ce nu s-a activat alarma centrului comercial Maritimo, şi că „oamenii s-au autoevacuat“, astfel că „nu a fost cazul pentru o astfel de evacuare“.
 
Întrebare ZIUA de Constanţa - La ce oră s-a primit apelul prin 112 privind incendiul de la magazinul Auchan din complexul comercial Maritimo Shopping Center?
 
Răspuns ISU - „Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a fost sesizat prin SNUAU 112 cu privire la un posibil incendiu în incinta complexului comercial la care faceţi referire, la ora 19.25, pe data de 1.11.2016”.
 
Întrebare ZIUA de Constanţa - Cine a solicitat, prin apel la 112, intervenţia pompierilor?
 
Răspuns ISU - „Solicitarea prin SNUAU 112 a fost făcută de către un cetăţean. În baza Legii 677/2001pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare, nu vă putem furniza informaţii suplimentare”.
 
Întrebare ZIUA de Constanţa - La ce oră au intervenit pompierii ISU „Dobrogea” şi cu câte autospeciale?
 
Răspuns ISU - „Militarii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «Dobrogea» au ajuns la ora 19.32 cu două autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri «Slt. Fripis Marius Daniel»”.
 
Întrebare ZIUA de Constanţa - Potrivit martorilor, echipajul ISU „Dobrogea” ar fi sosit cu întârziere. Care sunt motivele pentru care nu s-a acţionat mai repede?
 
Răspuns ISU - „Ora ajungerii echipajelor la locul intervenţiei este 19.32, diferenţa de şapte minute reprezintă timpul scurs până la ajungerea la obiectiv, respectând astfel timpul alocat deplasării autospecialelor de la subunitate până la locul intervenţiei. De asemenea, vă aducem la cunoştinţă faptul că, la ajungerea echipajelor, incendiul era lichidat, nemaifiind nevoie de intervenţia pompierilor”.
 
Întrebare ZIUA de Constanţa - Ce a constatat ISU „Dobrogea” la faţa locului?
 
Răspuns ISU - „Au ars 20 de metri cablu electric, plastice, un cablu acumulator, cauza probabilă fiind stabilită a fi un scurtcircuit la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător”.
 
Întrebare ZIUA de Constanţa - Ce măsuri au fost dispuse în urma celor constatate?
 
Răspuns ISU - „La obiectivul precizat anterior a fost desfăurat un control pe linia apărării împotriva incendiilor (post-eveniment), societatea fiind sancţionată contravenţional cu o amendă în cuantum de 2.500 de lei”.
 
Întrebare ZIUA de Constanţa pentru VIVO! Constanţa - Apelul la 112 pentru intervenţia pompierilor a fost făcut de un reprezentant al centrului comercial Maritimo?
 
Răspuns VIVO! Constanţa - „Incidentul cauzat la reţeaua electrică marţi seară în cadrul Auchan s-a petrecut în locaţia aflată în proprietatea hypermarketului. Apelul de urgenţă la 112 nu a fost efectuat de un reprezentant al VIVO! Constanţa”.
 
Întrebare ZIUA de Constanţa - De ce nu a sunat alarma de incendiu din cadrul centrului comercial Maritimo?
 
Răspuns VIVO! Constanţa - „Hypermarketul Auchan are un sistem separat de protecţie la incendiu faţă de restul centrului comercial”.
 
Întrebare ZIUA de Constanţa - De ce nu au fost anunţaţi oamenii din centrul comercial prin mijloace audio specifice cu privire la incendiu şi de ce nu s-a procedat la evacuarea acestora?
 
Răspuns VIVO! Constanţa - „Din declaraţiile martorilor, oamenii s-au autoevacuat. Nu a fost cazul pentru o astfel de evacuare. Echipa VIVO! Constanţa şi-a oferit întregul sprijin pentru ca această situaţie să fie rezolvată cât mai rapid, restricţionând imediat accesul în zona Auchan, uşile-rulou din zona caselor de marcat au fost coborâte imediat şi s-au închis magazinele aflate pe culoarul din imediata apropiere”.
 
Întrebare ZIUA de Constanţa - Care este procedura standard în situaţii de urgenţă (ex. incendiu) şi cine este responsabil de punerea în aplicare a acesteia?
 
Răspuns VIVO! Constanţa - „Bineînţeles, există planuri şi proceduri standard pentru situaţii de urgenţă. Ele stipulează clar modul în care se acţionează, cine trebuie informat etc.”.
 

Citeşte şi 

UPDATE 8
Panică în Auchan din Maritimo Shopping Center! Intervine ISU (galerie foto+video)

 
Punct de vedere oficial despre incidentul de aseară de la Auchan Maritimo

Dispare Maritimo!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • lucian56 08 Nov, 2016 10:37 A fost o problema la instalatia electrica care nu putea fi prevazuta. S-a evacuat magazinul, s-a procedat la stingerea inceputului de incendiu cu mijloacele proprii. Cand au ajuns pompierii totul era terminat. Care este problema? Ce nu a fost bine? De ce nu spuneti ca personalul magazinului a actionat asa cum trebuia si nu a fost nimeni accidentat? De ce reveniti dupa 8 zile cu tot felul de presupuneri?