Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Restaurant din Eforie, amendat de DSVSA Constanţa cu 2.000 de lei

ro

24 Jul, 2017 11:20 5185 Marime text
În perioada 17.07.2017 – 23.07.2017, medicii veterinari oficiali din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, împreună cu inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor delegaţi care activează în Comandamentul Sezon Estival 2017, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare. Astfel, au fost verificate 206 unități localizate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.
 
Controalele s-au desfășurat în: 88 de restaurante, 5 pizzerii, 19 unităţi tip fast-food, 6 braserii, 16 unităţi tip bufet, 17 baruri, 2 snack baruri, 2 unităţi tip bistro, 2 cantine din tabere școlare, 1 pensiune, 22 de magazine alimentare, 5 cofetării/patiserii, 15 laboratoare de cofetărie/patiserie, 4 rulote, 1 tonetă de înghețată și 1 autoutilitară.
 
În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiţii necorespunzătoare ale acestora.  
 
Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 92.000 de lei.
 
În cursul zilei de 22.07.2017, la solicitarea IPJ Constanţa – SICE, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au efectuat o acţiune comună de control în staţiunea Eforie, unde în urma verificărilor efectuate şi a deficienţelor constatate au sancţionat contravenţional un restaurant, cu amendă în valoare de 2.000 de lei.
 
Menționăm că ANSVSA vine în sprijinul solicitărilor primite şi de la alte instituţii ale statului, fiind singura instituție competentă pentru reținerea oficială și certificarea sanitar-veterinară a produselor alimentare nedestinate consumului uman.
 
O sesizare primită la Call Center-ul  ANSVSA, a fost transmisă spre verificare inspectorilor aflaţi pe litoral. Pentru deficiențele constatate, unitatea respectivă a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei.
 
În perioada mai sus menționată, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 15 kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.
 
 
Totodată,  ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.
 
Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie. 
 
DSVSA Constanţa pune la dispoziţia turiştilor, pe site-ul instituţiei, un modul dedicat Comandamentului Sezon Estival 2017 (http://constanta.dsvsa.ro/comunicare/comandament-sezon-estival/), unde se pot găsi recomandări şi informaţii utile.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • camelia 25 Jul, 2017 12:57 Foarte bine ca se fac aceste controale, pentrca este jale peste tot , iti este frica sa mai mananci undeva, cand se vede de la distanta mizeria, manipularea produlelor-covrigi, placinte ,porumb etc- pestele prajit in acelasi ulei de la inceputul sezonului, care mirose oribil, am vazut hamsie in pachete congelate si nespalat , necuratat pus direct la prajit. Nu cred ca numai 15 kg de alimente improprii exista in Eforie, nu exista cosuri de gunoi langa magazine, de ce nu faceti public numele restaurantelor, unitatilor de alimentatie publica care sunt murdare, amendate, de ce nu le luati avizul de functionare?Preveniti prin controale toxiinfectiile alimentare! Nemultumirea este generala, eu am exprimat-o.