Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:22 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proprietarii clădirilor lăsate în paragină riscă supraimpozitarea

ro

26 Nov, 2014 12:06 1483 Marime text
Asociația Municipiilor din România a cerut introducerea în Codul Fiscal a supraimpozitării cu până la cinci ori mai mult pentru terenurile, clădirile și siturile industriale lăsate în paragină, potrivit RomaniaCurata.ro.
 
Prin această iniţiativă, se doreşte reducerea imobilelor lăsate să se degradeze în centrul orașelor. De multe ori, imaginea acestora este cea a unor tomberoane de gunoi, şi nu a unor clădiri de patrimoniu.
 
Propunerea a fost supusă unei dezbateri publice,  iar societatea civilă este de părere că inițiativa nu trebuie adoptată în pripă, fără un studiu de impact, și că problema ar putea fi rezolvată mai repede prin acordarea de facilități proprietarilor – mai ales în cazul monumentelor istorice – pentru a-și putea întreține proprietatea, ai arată sursa citată.
 
Dacă această măsură este aprobată de Guvern, Consiliile locale urmează să decidă în ce măsură pot fi aplicate impozitele pentru imobilele lăsate în paragină. Soluţia rezonabilă în astfel de cazuri, ar fi ca proprietarii să vândă aceste imobile dacă nu îşi permit să le întreţină.
 
Ștefan Bâlici, vicepreședinte al Asociației ARA – “Arhitectura. Restaurare. Arheologie” este de părere că mai ales proprietarii de clădiri monument istoric sau din zonele protejate trebuie întâi ajutați să își îngrijească imobilele deoarece, în acest caz, costurile sunt mult mai mari decât în cazuri obișnuite, mai scrie RomaniaCurata.ro.
 
Citeşte continuarea pe RomaniaCurata.ro.

Sursa foto: sandrinio.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii