Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:52 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele Klaus Iohannis participă la recepţia organizată de Ambasada SUA cu ocazia Zilei Independenţei

ro

04 Jul, 2017 20:14 1722 Marime text
Președintele Klaus Iohannis participă în această seară la recepţia organizată de Ambasada SUA cu ocazia Zilei Naţionale a SUA. În discursul susţinut acesta și-a arătat convingerea că după întâlnirea cu președintele american Donald Trump relația dintre România și SUA "este mai puternică decât oricând", informează Agerpres.ro. 
 

 "Sunt convins că după întâlnirea cu președintele Trump, relația dintre România și Statele Unite este mai puternică decât oricând și are un viitor (...) foarte, foarte luminos", a afirmat Iohannis, la recepția organizată de Ambasada SUA cu ocazia Zilei Independenței.

 
Klaus Iohannis a mai precizat că Statele Unite rămân principalul garant al securității României şi a susținut că România "își aduce o contribuție consistentă și apreciată inclusiv pentru securitatea SUA".
 

"Veți găsi mereu în România un aliat, un partener și un prieten pe care vă puteți baza", le-a transmis șeful statului reprezentanților Statelor Unite conform Agerpres.ro.

Şeful Statului a mai adăugat că parteneriatul strategic cu SUA a influențat decisiv evoluția României, iaqr românii știu astăzi că valorile democratice "nu pot fi negociate".
 
 

"În acest an sărbătorim două decenii de la lansarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite. Parteneriatul a influențat decisiv evoluția României în acești 20 de ani. În acești 20 de ani, România a învățat, inclusiv cu sprijinul Statelor Unite, ce înseamnă forța democrației și respectul față de justiție, stat de drept și transparență. Cetățenii români știu astăzi că valorile democratice nu pot fi negociate. Acestea sunt principii înscrise și în Declarația de independență a Statelor Unite ale Americii și, iată, ele aduc popoarele noastre cu atât mai aproape", a afirmat Iohannis la recepția organizată de Ambasada SUA cu ocazia Zilei Independenței, conform Agerpres.ro. 

 
Sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis

Sursa text: Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii