Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL atacă în contencios administrativ Hotărârea Guvernului privind alegerile locale

ro

11 Feb, 2016 14:04 1220 Marime text
Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat, astăzi, că partidul va ataca, săptămâna viitoare, în contencios administrativ Hotărârea Guvernului cu privire la organizarea alegerilor locale, cu scopul de a introduce votul în două tururi.
 
„Ieri, Guvernul a publicat legislaţia secundară pentru alegeri - 5 iunie va fi data alegerilor, conform ultimei hotărâri a Guvernului Cioloş - motiv pentru care, văzând acest calendar anunţat, vă informăm că săptămâna viitoare, după ce vom avea Biroul Politic Naţional, vom iniţia demersurile pentru atacarea acestei hotărâri în instanţa de contencios administrativ, astfel încât să putem invoca excepţia neconstituţionalităţii prevederilor alegerii primarilor într-un singur tur. Nu există democraţie în România dacă nu vom reuşi să impunem două tururi de scrutin", a declarat Gorghiu, potrivit Agerpres. Copreşedintele PNL a precizat că este nevoie de o majoritate politică pentru introducerea votului în două tururi.
 
De asemenea, a adăugat că PNL va face demersuri şi în Senat pentru introducerea Ordonanţei 55 pe ordinea de zi, astfel încât „în ultimul ceas, cei care şi-au schimbat partidul politic să-şi piardă mandatul”, să nu mai poată organiza alegeri. 

Sursa foto: cotidianul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii