Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:23 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 200 de persoane puse sub supraveghere judiciară, în ultima săptămână

ro

21 Jun, 2015 11:55 1228 Marime text
În ultima săptămână, la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 222 de persoane şi au fost înregistrate 21 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere judiciară, dispuse iniţial, cu alte măsuri.

 
 Poliţia Română verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă.
 
În perioada 12 – 19 iunie a.c., la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 222 de persoane. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse.
 
Astfel, poliţiştii desfăşoară activităţi specifice faţă de 68 de persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, faţă de 152 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar și față de 2 persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar pe cauțiune.
 
În ultima săptămână, la nivel naţional au fost înregistrate 21 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri.
 
Astfel, măsura controlului judiciar dispusă iniţial a încetat, fiind înlocuită cu măsura arestării preventive (în 8 cazuri), cu mandat de executare a pedepsei închisorii (în 2 cazuri), cu măsura arestului la domiciliu (într-un caz) și cu condamnarea cu suspendare a executării pedepsei (într-un caz).
 
De asemenea, măsura arestului la domiciliu a fost înlocuită, în 5 cazuri, cu măsura executării pedepsei închisorii, în 2 cazuri, cu măsura arestării preventive, iar în 2 cazuri, în condamnare cu suspendare.
 
* * *
 
Cu titlu exemplificativ:
 
La Constanța:
 
La data de 16 iunie a.c., Judecătoria Constanța a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestare preventivă, pentru 30 de zile, faţă de unbărbat de 52 de ani din municipiul Constanța care  nu a respectat obligațiile ce-i reveneau, respectiv prezentarea la organul de poliţie desemnat cu supravegherea, iar în urma verificătilor efectuate acesta nu a mai fost identificat la domiciliul declarat.
 
* * *
 
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu:
 
La data de 7 aprilie a.c., Curtea de Apel Alba Iulia a dispus, faţă de un tânăr, de 20 ani, din municipiul Sibiu, judeţul Sibiu, măsura controlului judiciar.
 
La data de 12 iunie a.c., celui în cauză, i-a fost înlocuită măsura controlului judiciar cu măsura arestării preventive, întrucât la data de 24 mai a.c., împreună cu o altă persoană, a comis o altă faptă penală, respectiv infracțiunea de complicitate la tâlhărie.
 
Tribunalul Sibiu a dispus arestarea preventivă a celui în cauză, acesta fiind încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii