Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la persoane bănuite de trafic de persoane

ro

26 Nov, 2015 12:17 1001 Marime text
 
Poliţiştii din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Inspectoratul General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Structura Centrală, au efectuat, ieri, trei percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la persoane bănuite de trafic de persoane.
 
În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi 10.000 de lei, 1.000 de coroane suedeze, aproximativ 50 de grame de bijuterii din aur, telefoane mobile, computere, un autoturism, arme albe şi mai multe înscrisuri.
 
De asemenea, poliţiştii au pus în executare patru mandate de aducere emise pe numele celor în cauză, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.
 
Din cercetări a reieşit că cei în cauză ar fi recrutat tinerele victime prin folosirea metodei „lover boy”, inducându-le în eroare prin promisiuni că le vor lua în căsătorie şi se vor deplasa împreună cu ele în străinătate,  pentru obţinerea unor locuri de muncă decente în baruri sau restaurante.
 
Odată ajunse acolo, victimele ar fi fost obligate prin constrângere fizică sau psihică să se prostitueze, iar banii obţinuţi în acest mod ar fi fost trimişi în România de cei în cauză, sub pretextul că din ei vor fi achiziţionate case în care vor locui împreună după căsătorie.
 
Din investigaţii a rezultat că, în momentul în care victimele ar fi realizat că au fost induse în eroare şi ar fi încercat să fugă sau să sesizeze autorităţile, ar fi fost agresate fizic şi ameninţate cu acte de violenţă faţă de ele sau faţă de familia acestora.
 
În general, victimele ar fi fost obligate să se prostitueze "la stradă” în diferite oraşe din Italia, Suedia, Germania şi Franţa.
 
Pentru documentarea întregii activităţi infracţionale s-a cooperat cu autorităţile poliţieneşti din statele unde au fost exploatate victimele.  
La acţiune au participat şi jandarmi.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii