Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:20 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciul este uriaș

ro

15 Dec, 2016 08:48 2188 Marime text


În această dimineaţă polițiștii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti și ai Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române efectuează 32 de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Prahova și Brăila.
 
Activitățile se desfășoară într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor.
 
Cei în cauză sunt bănuiți că, în perioada 2010 – 2015, prin intermediul mai multor societăţi comerciale, ar fi înregistrat în evidențele contabile și ar fi declarat fiscal achiziții fictive de europaleți și paleți industriali de la firme de tip „fantomă” sau de la agenți economici a căror identitate ar fi fost folosită fraudulos, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat.
 
Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este estimat la 6.000.000 de lei, iar suma rezultată din circuitul de spălare a banilor este de aproximativ 16.000.000 de lei.
 
Polițiștii vor pune în aplicare mai multe mandate de aducere, persoanele depistate vor fi conduse la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – D.G.P.M.B., pentru audieri.
 
Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și al Direcției Generale Antifraudă Fiscală.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii