Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:54 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitații publice. Snow Clean, afaceri cu bani publici Compania unuia dintre administratorii de la Drumuri Județene SA a dat lovitura la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța! (DOCUMENT)

ro

15 Dec, 2023 17:00 1848 Marime text
  • Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța a atribuit un acord-cadru pe 48 de luni de servicii de spălare, dezinfecție, uscare și călcare a inventarului moale din cadrul unității medicale pentru suma de 12.091.200 lei fără TVA
  • Valoarea acordului cadru este cuprinsă între minim 12.312.000 Lei și maxim 15.048.000 Lei, ce corespunde unor cantități cuprinse între un minim de 2.160.000 kg și 2.640.000 kg
  • Valoarea estimată a celui mai mare contract subsecvent ce se anticipează a fi atribuit pe durata acordului-cadru este de 2.508.000 lei
  • Câștigătorul achiziției este Snow Clean SRL, firmă cu sediul social în Constanța

În secțiunea „Documente“, puteți consulta anunțul de atribuire a licitației.
 
Despre Snow Clean SRL
 
Potrivit Termene.ro, SC Snow Clean SRL a fost fondată în ianuarie 2006, se ocupă de spălarea și curățarea (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană, are sediul social, în Constanța, pe strada Celulozei, nr. 6, iar ca asociați apar Itu Iuliana, cu 96 %, din Brăila, și Labes Adrian, cu 4%, din Constanța
 
Administratorul firmei este Itu Iuliana.
 
Potrivit Termene.ro, Labes Adrian mai apare ca asociat unic și administrator în Ralady Sambook SRL, ca asociat și administrator în Idalar SRL și în Tamidalar SRL, și ca administrator la Drumuri Judetene Constanța SA.
 
Pentru anul 2022, firma a declarat o cifră de afaceri netă de 7.294.163   de lei și un profit net de 623.813 de lei și un număr mediu de 40 de angajați.

SC Snow Clean SRL are încheiate mai multe contracte publice, iar printre autoritățile contractante se află Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale, Serviciul de Ambulanță Județean Constanța, Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol și cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.
 
Adrian Labeș este unul dintre administratorii de la Drumuri Județene SA, care are unic asociat județul Constanța. Labeș a fost numit în conducerea RAJDP în decembrie 2021, imediat după ce Regia a ieșit din insolvență iar mandatul de administrator special al RAJDP Constanţa, al lui Marin Dan Iulian a încetat.
Raluca Andreea, soția lui Adrian Labeș este șef Serviciu Administrație Publică, Relații Internaționale, Arhivă și ONG-uri în cadrul Consiliului Județean Constanța.
Inițial, firma Snow Clean a aparținut Gianinei Ionela Topolov, membru PNL și consilier județean care și-a vândut părțile sociale către Labeș, după ce presa a scris că se află în incompatibilitate (n.r. firma câștiga contracte la instituții aflate în subordinea CJC).
 
În Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 1072 din 14 martie 2022 a fost publicată hotărârea asociaților societății Snow Clean SRL.

Gianina Ionela Topolov şi Itu Iuliana, asociate ale societăţii sus-menţionate, am hotărât în pe parcursul anului 2021, cooptarea în societate a lui Adrian Labeș, născut la data de 21.04.1991 în Constanţa, judeţul Constanţa dar și prelungirea mandatului de administrator al Iulianei Itu pe o perioadă de 60 ani.

Totdată, asociații au mai decis conform art. 202 alin. (2) din Legea nr. 31/1990, retragerea din societate a Gianinei Ionela Topolov prin cesionarea (la valoarea nominală) a unui număr de 12 părţi sociale, cu valoare nominală de 10 lei/parte socială, în valoare totală de 120 lei, la preţul de 120 lei, lui Adrian Labeș.

În urma cesiunii, capitalul social total al societăţii este de 3.000 lei, fiind împărţit într-un număr de 300 părţi sociale, cu o valoare nominală de 10 lei/parte socială şi deţinut de către asociaţi astfel: Iuliana Itu - 288 părţi sociale, cu o valoare nominală de 10 lei/parte socială şi în valoare totală de 2.880 lei, participare la profit 96% şi participare la pierderi 96% și Adrian Labeș- 12 părţi sociale, cu o valoare nominală de 10 lei/parte socială şi în valoare totală de 120 lei, participare la profit 4% şi participare la pierderi 4%.
 
De altfel, într-un tîrziu s-a sesizat și Agenția Națională de Integritate în legătură cu acest aspect.
 
A fost găsită în incompatibilitate de ANI
 
Potrivit ANI, în perioada exercitării mandatului de consilier județean de către Gianina Ionela Topolov, societatea comercială în cadrul căreia aceasta a deținut calitatea de asociat (n.r. Snow Clean SRL), a încheiat trei acorduri-cadru de servicii în valoare totală de 16.568.628 Lei cu două instituții aflate în subordinea C.J. Constanța, încălcând astfel prevederile art. 90, alin. (1) din Legea 161/2003.
Gianina Ionela Topolov a devenit consilier județean în 2018. Aceasta l-a înlocuit pe vicepreşedintele PNL de la acea vreme, George Muhscină, care demisionase din calitatea de consilier.
Reamintim că în 2019, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa atribuia un acord-cadru pe 24 de lui pentru servicii de spălare, dezinfecţie, uscare şi călcare a inventarului moale din cadrul unităţii spitaliceşti.
 
Valoarea acordului-cadru era cuprinsă între minimum 3.360.000 de lei şi maximum 4.452.000 de lei, ce corespunde unor cantităţi cuprinse între 960.000 kg şi 1.272.000 kg.
 
Firma câştigătoare era Snow Clean SRL.

Pe atunci, asociaţi în firmă erau Gianina Ionela Topolov (consilier judeţean din partea PNL), cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 4%, Gheorghe Costea, cu o cotă de participare de 33,34% şi Iuliana Itu, cu o cotă de participare de 62,66%.
 
Administratorul firmei era în acel moment Gheorghe Costea.
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro. 

  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Declarații de avere - Raluca Andreea Labeș, șef Serviciu Administrație Publică, Relații Internaționale, Arhivă și ONG-uri, din CJC (DOCUMENTE)

Averea și interesele Gianinei Ionela Topolov, consilier județean în cadrul CJ Constanța (DOCUMENTE)

Snow Clean, afaceri cu bani publici! Consiliera PNL Gianina Topolov și-a cesionat acțiunile administratorului RAJDP, Adrian Labeș a cărui soție lucrează în Consiliu Județean Constanța (DOCUMENTE)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii