Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:24 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Paul Porr Angela Merkel "a avut cuvinte de laudă că justiţia românească lucrează”

ro

28 Feb, 2015 23:24 999 Marime text
Preşedintele FDGR, Paul Porr a declarat că Angela Merkel "a avut cuvinte de laudă că justiţia românească lucrează”, însă a "criticat un pic Parlamentul” pentru că ridică selectiv imunitatea parlamentarilor.
 
Preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), Paul Porr, a spus, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că l-a însoţit pe preşedintele Klaus Iohannis în vizita în Germania şi a luat parte la toate întâlnirile acestuia.

Întrebat dacă în Germania s-a discutat despre corupţia din România şi despre ceea ce se întâmplă în acest moment în ţară, Paul Porr a precizat că doar "tangenţial” a fost atins subiectul.

"A fost un pic criticat Parlamentul, fără să se dea nume, că încă selectiv se ridică imunitatea la unul sau la altul”, a precizat Porr, adăugând: "Preşedintele nostru a tăcut în stilul lui caracteristic la remarcile astea".

“Preşedintele Iohannis a fost foarte tranşant în ceea ce priveşte pretenţia noastră de a intra în spaţiul Schengen şi avem angajamentul doamnei Merkel că va fi un avocat al României în acest sens, pentru că nu ea hotărăşte, nu e o treabă a Guvernului din Germania, ci e o treabă a Comunităţii Europene. (...) Oricum, cu această şansă de a avea un avocat ca şi doamna cancelar Merkel este pentru noi un motiv de optimism ca până la sfârşitul anului, măcar parţial, să intrăm în spaţiul Schengen, în ceea ce priveşte graniţele aeriene şi fluviale, respectiv porturile. (...) Deci este un semn bun, care poate da naştere la optimism", a precizat Porr.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii