Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:14 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pacienţii acuza „Secţia de pediatrie a Spitalul Judeţean Constanţa e un focar de infecţie“ (galerie foto)

ro

27 Jan, 2015 14:52 7174 Marime text

O constănţeancă a vorbit pe o pagină de socializare despre experienţa prin care a trecut, atunci când băieţelul său a fost internat pe Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa.

„Pe 10 ianuarie 2015, am avut ghinionul de a fi internata cu fiul meu pentru prima dată în viaţă în secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Constanţa. Au fost noua zile de coşmar. L-am internat pentru otită medie cronică supurată cu perforaţie de timpan, la care s-a mai adăugat şi o enterocolită. Menţionez că toata secţia este un focar de infecţie, că majoritatea copiilor internaţi pentru diverse boli, contactează enterocolită care bântuie ca o fantomă prin toata secţia şi oricât de mult te-ai dezinfecta nu ai cum sa o eviţi. Conducerea spitalului este la curent cu această problemă însă neagă cu vehemenţă existenţa unei epidemii de enterocolită, dând vina pe efectul antibioticelor care produc diaree. Fiecare cadru medical trăieşte cu această teamă şi nimeni nu are curajul să vorbească deschis şi să schimbe ceva.

Pe aceeaşi secţie sunt cazuri de rotavirus, cazuri de scabie care sunt în acelaşi salon cu cei de bronşita sau viroza. Viroza pe care am contactat-o si eu la rândul meu în aceste 9 zile de spitalizare, 9 zile de coşmar., în care nu se putea dormi de plânsetul copiilor bolnavi, de ţipetele infirmierelor sătule de condiţiile infecte de muncă, care au ajuns cu nervii la pământ, fiind nevoite să muncească în orice condiţii pentru a-şi întreţine familiile. De certurile cotidiene ce au loc pe holul spitalului între mame şi personalul medical. Toată lumea era intrată în  panică. Se urlă pur şi simplu de disperare însă nimeni nu are curajul de a semnala neregulile din această secţie. Despre băile din spital nu vreau să comentez prea mult, pozele vorbind de la sine. Majoritatea mamelor au învăţat personalul medical la şpagă. Dădeau bani pe fiecare tură însă dacă aveau nevoie să li se administreze un medicament de urgenţă, erau nevoite să aştepte şi să insiste. Menţionez că pe aceeaşi secţe infectă, inclusiv la etajul 9 a acestui spital se afla şi copii abandonaţi, care sunt aruncaţi în pătuţuri şi hrăniţi cu lapte. La 7-8 luni nu ştiu să stea decât culcaţi pe spate, nu stau în funduleţ. Mulţumesc doamnei doctor Cuzic Viviana care s-a implicat cu tot sufletul în soluţionarea tuturor problemelor mele ce au ţinut de copilul meu, inclusiv de viroza ce am avut-o, căreia nu i-am dat nici bani şi nici cadouri, dar care a fost lângă noi cu toata inima. La pol opus se afla cei din conducerea ţării, care deşi sunt la curent cu ceea ce se întâmplă în spitalele din România, nu îşi consuma energia să soluţioneze astfel de probleme, a scris constănţeanca.

Ce spune conducerea unităţii sanitare

„Secţia de Pediatrie este cuprinsă în planuri de reabilitate în acest an, dar deocamdată nu ştim ce buget avem. Putem să reabilităm secția la un confort de 3-4 stele, dar nu avem cum să respectăm, fizic, circuitele. Acum există alte reglementari. Ideal ar fi să facem o investiție nouă, conform normelor europene. Situația pediatriei din Constanța este una foarte grea, cu cel mai mic număr de paturi din țară. Sunt 75 și necesarul ar fi de 120 de paturi. Cât priveşte focarul de enterocolita, nu este adevărat. Enterocolita este o boală infecţioasă care se tratează la Spitalul de Boli Infecţioase“, a declarat Dănuţ Căpăţînă, managerul Spitalului Judeţean Constanţa.


citeste si Precizarile conducerii Spitalului Judeţean Constanţa în legătură cu acuzaţiile aduse de o pacientă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Adina Patru 28 Feb, 2016 10:59 Par imagini desprinse dintr-un film de groaza . Asa ceva nu este posibil , sa iti vina sa vomiti doar privind pozele . Fara sa te mai gandesti ca unii oameni cu copii chiar , sunt INTERNATI in asa loc . Acesta este unul din motivele care m-au facut sa imi iau copilul , barbatul si sa parasesc tara . Respectiv Constanta Nu am ajuns in veci sa vad cu ochii mei asa ceva , si nici nu-mi doresc . Daca existau conditiile astea in alta tara , ii inchideau pe toti . De la un capat la altul E mai rau ca dupa razboi , in zilele aspre .
  • Anca 30 Jan, 2015 22:17 Ar putea sa-l inchida.Decat sa mergi bolnav sk sa mori acolo...m bine mori direct acasa...
  • stefania 29 Jan, 2015 08:06 Da si eu am avutt nenorocul sa stau o noapte acolo , groaznic pot sa zic. Am cerut externarea dimineata mi.era sa nu ia nebelusul meu si altceva , eram o simpla turista si nu m.au rezolvat cu nimic am plecat cum am venit .
  • andreea 29 Jan, 2015 00:12 Este foarte adevarat. Este spitalul groazei si al suferintei. Am avut ghinionul sa stau si eu cu bebe internata si a fost groazic. Nu doresc nici la cel mai mare dusman sa ajunga acolo. Mi.am cerut externarea la cerere ca imi era frica de alte boli si nu eram din Constanta. Eram in concediu. Imi vine sa plang cand imi aduc aminte prin ce am trecut. Faceti ceva cei din conducerea tarii. Pt numele lui Dumnezeu este vorba de o sectie pt bebelusi care sunt extrem de sensibili. Va rog din suflet faceti ceva cu spitalul acesta.