Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:11 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizările conducerii Spitalului Judeţean Constanţa în legătură cu acuzaţiile aduse de o pacientă în mediul online

ro

29 Jan, 2015 11:04 3229 Marime text
Urmare a aparitiei, in mediul public online, de mesaje private cu date si informatii neadevarate, ce imbraca forma unui articol si a unei reclamatii, cu referire nemijlocita la Sectia de pediatrie din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Constanta si a activitatilor medicale si manageriale, institutia spitaliceasca intelege sa transmita tuturor cetatenilor de buna credinta urmatorul comunicat.
 
Spitalul Clinic Judetean de Urgenta „Sf. Apostol Andrei”Constanta a luat la cunostinta de cele publicate si isi exprimara ingrijorarea referitoare la proliferarea necontrolata de date si informatii false, atat de profesionistul din domeniul jurnalistic, fara verificarea sursei si fara incercarea de preluare a unui punct de vedere oficial la problemele in discutie, cat si de autoarea mesajului de pe Facebook.
 
Nu intelegem modul de ratiune si actiune al acestora, in special al fostei paciente ce a apreciat, dincolo de orice logica sociala, sa formuleze o reclamatie publica dupa 8 zile de la externare in conditiile in care, imediat dupa internare, i s-a pus un diagnostic, nu s-a confirmat rotavirus sau enterocolita, a fost externata clinic sanatoasa impreuna cu fiul, a revenit la control dupa externarea din 19.01.2015 si nu a avut nimic de reclamat in toata aceasta perioada.
 
Modul in care a considerat sa critice personalul medical si managementul, fara argumente sustinute documentar, sa prolifereze idei si false concluzii ne conduc la ideea unui atac premeditat si o incercare de a obtine notorietate in dauna unitatii spitalicesti.
 
Nu exista date si informatii obiective cu privire la existenta vreunei epidemii de enterocolita si rotavirus la nivelul Sectiei de pediatrie si care ar fi justificat, daca ar fi fost confirmate de laboratorul de analiza si intr-o oarecare masura, comportamentul celor care arunca in spatiul public minciunile de azi.
 
Reafirmam responsabilitatea tuturor medicilor din cadrul spitalului, in special a celor ce activeaza in Sectia de pediatrie si a conducerii spitalului in ceea ce priveste asigurarea celor mai bune conditii igienico-sanitare in cadrul acestei sectii.
Dorim sa accentuam existenta si desfasurarea, la nivelul acestei institutii, a tuturor activitatilor periodice de dezinsectie si dezinfectie, inclusiv cele cotidiene.
 
In cadrul sectiei sunt tratati lunar un numar cuprins intre 600 si 800 de copii, inclusiv mamele acestora, iar orice eroare a personalului ar fi determinat pana acum, daca ar fi lipsit profesionalismul personalului medical, probleme sociale deosebite. Ele nu exista.
Dorim sa mentionam ca, in cursul diminetii de 28.01.2015, managementul spitalului a adresat DSP Constanta o cerere expresa pentru efectuarea, de urgenta, a unui control de fond la sectia de pediatrie, in scopul verificarii conditiilor igienico-sanitare, precum si a celor reclamate.
 
Reprezentantii DSP au efectuat acest control in data de 28.01.2015.
Nu s-au confirmat probleme igienico-sanitare sau epidemiologice la nivelul acestei sectii.
 
In conditiile existentei dificultatilor economice si investitionale, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol" Andrei prin medici, asistenti, infirmieri si nu numai, precum si prin echipa manageriala, a luat si ia toate masurile legale si necesare pentru a furniza si pune la dispozitia tuturor pacientilor cele mai bune conditii posibile si servicii medicale.
 
Asa cum s-a precizat intr-un mesaj din 28.01.2015, afirmam necesitatea construirii unei noi clinici/sectii de pediatrie intrucat, in secolul XXI nu se poate face medicina moderna cu mobilier si ziduri din secolul trecut, oricat de multa bunavointa identificam in personalul medical.
 
Exista doar o singura Sectie de pediatrie aflata la dispozitia tuturor, inclusiv pentru pacientii din judetele limitrofe, fara discriminare de rasa sau conditie sociala.
 
Nu putem refuza internarea copiilor proveniti din familii cu probleme sociale, iar in acest sens promovam incompatibilitatea profesiunii de medic cu refuzul de a primi si trata, in cadrul sectiei, de copii si mame provenite din medii insalubre.
 
Va rugam sa retineti, ca o concluzie a activitatii noastre permanente si in conditiile socio-economice ale Romaniei de azi, responsabilitatea spitalului, prin medici si echipa manageriala, in furnizarea de servicii medicale tuturor celor care apeleaza Spitalul Clinic Judetean de Urgenta „Sf. Apostol Andrei” Constanta, precum si rugamintea noastra ca orice manifestare in spatiul public, prin mesaje private si articole de presa, ar trebui sa poarte semnatura unui comportament responsabil.
 
Nu in ultimul rand ne rezervam dreptul de a solicita instantelor din Romania tragerea la raspundere a celor care, cu rea credinta, comunica informatii si date false ce dauneaza intereselor si drepturilor institutiei, astfel cum sunt acestea sunt protejate de lege.
 
Dr. Dănuţ Căpăţână
Manager SCJU Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Alta mamica ... 29 Jan, 2015 12:52 "Informatii si date false..."Poate incomplete...de exemplu a uitat mamica sa spuna de situatia cand se ofera, dna care te conduce pe sectie (infirmiera) sa-ti vanda o branula mica,de copii, ca sus nu au decat mari...Sau cand vine dr in salon,cu reteta NECOMPENSATA si te trimite sa cumperi tratamentul (nu te intreaba daca ai bani sa cumperi sau daca ai cu cine lasa copilul pana execui aceasta "obligatie"... Asa ca dl. Capatana ...putina decenta, recunoasterea si mai ales asumarea realitatii asa cum este ea...Altfel o sa ne tot ascundem dupa conditiile economice si sociale...