Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:17 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nina Udrescu, actriţa Teatrului de Stat Constanţa, la ceas aniversar

ro

26 Mar, 2015 16:42 2661 Marime text
Nina Udrescu, îndrăgita actriţă a Teatrului de Stat Constanţa, îşi sărbătoreşte ziua de naştere pe 27 martie, chiar de Ziua Mondială a Teatrului. Mâine, actriţa împlineşte vârsta de 60 de ani.
 
Absolventă a Facultăţii de Teatru din Târgu Mureş, promoţia 1982, la clasa prof. univ. Constantin Codrescu, Nina Udrescu a jucat, între anii 1982 – 1985, pe scena Teatrului Dramatic din Baia Mare. Din 1985, a interpretat roluri pe scena Teatrului Dramatic Constanţa, pentru ca din 2004, să vină la Teatrul de Stat Constanţa.
 
Sub aparenţa fragilităţii, Nina Udrescu ascunde o mare forţă dramatică, pe care a transpus-o în spectacolele regizate de Cătălina Buzoianu, Dominic Dembinski, Andrei Mihalache, Grigore Gonţa, Dan Alexandrescu, Gheorghe Jora, Dan Vasile şi mulţi alţii. Marea iubire pentru teatru o inspiră pe actriţă să îşi creeze personajele dintr-o infinitate de atitudini şi nuanţe, fiecare rol interpretat punându-i în valoare personalitatea scenică.
 
De-a lungul carierei sale, actriţa a fost distinsă cu numeroase premii, dintre care amintim Premiul de interpretare la Gala Tinerilor Actori (1987), Premiul de interpretare la Festivalul Naţional de Teatru, Bucureşti (1985), Diploma de onoare pentru merite deosebite în slujirea scenei constănţene, acordate de Teatrul Dramatic Constanţa şi Primăria Municipiului Constanţa (2001), precum şi Diploma de Excelenţă pentru rolul din „Livada de vişini”, acordată de Teatrul Naţional Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa. 

Sursa foto: Teatrul de Stat Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii