Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:04 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Rămâne în închisoare Miron Mitrea la Judecătoria Medgidia. Cere să fie eliberat condiționat

ro

10 Feb, 2016 10:38 1464 Marime text
 
Fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, a depus la începutul acestei luni la Judecătoria Medgidia o cerere prin care solicita să fie eliberat condiționat din închisoare. Asta după ce a ispășit aproape jumătate din pedeapsa de doi ani primită pentru luare de mită în dosarul referitor la renovarea casei mamei sale.
 
Primul termen al procesului a fost stabilit astăzi.
 
Vă reamintim că Miron Mitrea este încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă. El a fost condamnat pe 13 februarie 2015 de Înalta Curte de Casație și Justiție la doi ani de închisoare cu executare și plata sumei de 327.000 lei, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. În același dosar, fosta șefă a Inspectoratului de Stat în Construcții Irina Jianu a fost condamnată la cinci luni închisoare cu executare.
 
Potrivit DNA, în perioada 2001-2002 Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite în cuantum de 927.420 de lei în schimbul numirii și menținerii acesteia în funcția de inspector-șef al ISC. Foloasele necuvenite au constat în efectuarea unor lucrări de construcții la casa mamei sale din Voluntari.

UPDATE 1, ora 13.00

Judecătorii nu sunt de acord ca Mitrea să iasă din închisoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii