Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:23 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Motoc și comandantul Eurocorps au discutat despre situația de securitate la Marea Negră

ro

26 Sep, 2016 15:46 1552 Marime text
Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, și comandantul Corpului European (Eurocorps), Alfredo Ramirez Fernandez, au discutat despre situația de securitate în regiunea extinsă a Mării Negre, în contextul unei vizite efectuate de oficialul român la cartierul general al Eurocorps din Strasbourg.
 

"Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a efectuat, luni, 26 septembrie, o vizită oficială la cartierul general al Corpului European (EUROCORPS) din Strasbourg, în cadrul căreia s-a întâlnit cu generalul-locotenent Alfredo Ramirez Fernandez, comandantul Eurocorps. Discuțiile dintre cei doi oficiali au abordat subiecte referitoare la situația de securitate în regiunea extinsă a Mării Negre, potențialul rol al Eurocorps în evoluțiile legate de aprofundarea cooperării europene pe dimensiunea de apărare și securitate, precum și la modalitățile în care România ar putea beneficia de bogata experiență adunată în timp de Eurocorps, ca structură relevantă atât pentru UE și NATO, cât și pentru Forțele internaționale de securitate desfășurate în ultimele decenii în diferite teatre de operații", se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN).

 
În ceea ce privește contextul geopolitic și de securitate la Marea Neagră, ministrul român a subliniat necesitatea reală a monitorizării evoluțiilor în această regiune și a reiterat atenția acordată de țara noastră implementării deciziilor Summitului aliat de la Varșovia, cu accent pe realizarea prezenței înaintate a NATO pe teritoriul național și la Marea Neagră.
 
Motoc a exprimat aprecierea cu privire la modul în care comanda Eurocorps a sprijinit integrarea primilor doi ofițeri români în structura Comandamentului, după aderarea oficială a țării noastre, în decembrie 2015, ca națiune asociată, activitatea acestora fiind evidențiată în mod deosebit de generalul Ramirez Fernandez.
 
Comandantul Eurocorps urmează să efectueze o vizită oficială în România, la invitația șefului Statului Major General.
 
În partea a doua a zilei, ministrul Mihnea Motoc va participa la Reuniunea informală a miniștrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene, care se desfășoară la Bratislava.
 
România a devenit, în decembrie 2015, cea de-a cincea națiune asociată la Eurocorps, alături de Polonia, Italia, Grecia și Turcia, națiunile cadru fiind Franța, Germania, Belgia, Spania și Luxemburg.
 
Eurocorps este o structură de comandă-control permanentă, operațională, multinațională și dislocabilă în timp scurt pentru executarea de misiuni sub egida Uniunii Europene și a NATO.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii