Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:29 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicii din spitalele din toată ţară intră mâine în grevă. Deocamdată japoneză!

ro

20 Mar, 2016 16:40 3112 Marime text
 
Medicii din mai multe spitale din România vor intra mâine în grevă japoneză. La acest tip de protest participă Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România - CFSMR şi Federaţia Sindicală „Hipocrat " din România – FS „Hipocrat”, federaţii membre CNS „Cartel ALFA”, în toate unităţile sanitare în care au membri. Și membrii Sindicatului Camera Medicilor din Constanţa din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Constanţa vor intra şi ei în grevă japoneză începând cu data de 21 martie.
 
Printre revendicările CFSMR și FS Hipocrat se află: aplicarea prevederilor Legii 284/2010 privind salarizarea unitară și în sănătate, în sensul reîncadrării personalului având ca valoare de referință salariul minim brut pe economie de 1.250 lei, acordarea tuturor sporurilor, calculate la salariul efectiv, precum sporul de condiții deosebite de muncă, sporul de doctorat și respectarea normei de muncă, a timpului de muncă și de repaus pentru toate categoriile de personal din sănătate, prin reducerea până la eliminare a deficitului de personal. Atât CFSMR, cât și FS Hipocrat, sunt organizații membre ale CNS Cartel ALFA.
 
De asemenea, sindicaliștii solicită creșterea valorii serviciilor medicale decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate către spitale, ambulator și medicina de familie, în conformitate ponderea cheltuielilor salariale la majorarea salariilor efectuate printr-un act normativ. 
 

"Atitudinea indiferentă a Ministerului Sănătății, cât și tergiversarea luării unor decizii la nivel guvernamental sunt cauzele pentru care salariații, membri de sindicat, au decis să apeleze la această formă de protest. Federațiile semnatare atrag atenția că, în lipsa unei decizii rectificative solicitate, se poate ajunge la escaladarea stării conflictuale", atrag atenţia federaţiile sindicale.


Citeste și 200 de medici intră în grevă japoneză la Spitalul Judeţean, din 21 martie!
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii