Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:03 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protestul medicilor și asistenților veterinari la Buzău în fața DSVSA! Angajații riscă micșorarea salariilor

ro

17 Aug, 2023 13:08 894 Marime text
Foto cu rol ilustrativ.
  • În jur de 40 de medici şi asistenţi veterinari, angajaţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Buzău, au protestat joi, pe 17 august 2023, în faţa instituţiei, nemulţumiţi de ordonanţa privind reducerile cheltuielilor bugetare care le-ar putea afecta sporurile salariale, informează agerpres.ro.
 
Potrivit agerpres.ro, angajaţii DSVSA au organizat un protest spontan prin intermediul căruia au atras atenţia asupra condiţiilor de muncă periculoase în care îşi desfăşoară activitatea, considerând că sporurile salariale pe care le primesc sunt pe deplin meritate.

„Oamenii s-au hotărât să organizeze o grevă spontană, din cauza faptului că se intenţionează tăierea sporurilor. La noi se lucrează cu animale cu tuberculoză, cu rabie, cu gripă aviară. Noi avem spor de condiţii deosebite pentru că lucrăm în condiţii deosebite, nu avem spor de calculator sau de hemoroizi. Sportul este de 30 la sută din salariul de bază, nu este foarte mare. Oamenii sunt revoltaţi din cauza asta.
 
Săptămâna viitoare avem un program de proteste, luni şi marţi câte două ore, miercuri la sediile partidelor, joi şi vineri câte două ore, urmând ca pasul următor să fie greva generală. Astăzi vorbim despre un protest spontan, vorbim despre 30-40 de funcţionari publici, medici veterinari şi asistenţi veterinari, ingineri chimişti, ingineri alimentari. Angajaţii au hotărât să iasă în stradă“, a declarat liderul Sindicatului Camera Veterinară Buzău, Stelian Mihalcea.


Angajaţii au precizat că se tem de eventuale tăieri salariale sau chiar de pierderea locurilor de muncă.

„În draftul de ordonanţă suntem într-un fel ameninţaţi vizavi de veniturile pe care urmează să le încasăm, sunt şi aşa mici în comparaţie cu preţurile de la această dată. Suntem puşi în egalitate toţi, suntem într-un fel hărţuiţi că astăzi suntem, mâine nu mai suntem, că vom fi subordonaţi altor instituţii. Ai făcut un împrumut, ai datorii la bancă şi te aştepţi ca mâine să nu mai ai veniturile pe care te bazai când ai făcut un împrumut şi asta e o problemă“, a declarat Elisabeta Cosma, angajat în cadrul DSVSA.


Citește și:

Mesaje de la sindicaliștii din Constanța: „Nu ne mai vindeți gogoși”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii