Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colegiul Medicilor Constanța solicită revenirea cel puțin la nivelul anterior al bugetului dedicat cabinetelor medicale

ro

17 Jan, 2024 14:16 743 Marime text
Colegiul Medicilor Constanța a luat la cunoștință cu deosebită îngrijorare de prevederile propuse în transparență decizională, ce presupun amputarea drastică a bugetului în sectorul medicinei de familie, medicinei de ambulatoriu și stomatologiei în anul 2024.

„Menționăm faptul că această reducere fără precedent a bugetului destinat segmentului prespitalicesc al CNAS subfinanțează grav o categorie extrem de importantă și indispensabilă a corpului medical.
În virtutea Statutului de funcționare și a prerogativelor legale, Colegiul Medicilor Constanța atrage atenția factorilor decidenți că aceste măsuri vor afecta grav calitatea actului medical și implicit sănătatea populației, prin incapacitatea de a susține cheltuielile cabinetelor de medicină de familie și ambulatorilor de specialitate.

Această falsă economie de fonduri va determina creșterea cheltuielilor de sănătate pe termen scurt, mediu și lung, amplificată de criza de personal din sistemul sanitar din România“ - au precizat reprezentanții Colegiului Medicilor Constanța.

Pe cale de consecință, Colegiul Medicilor Constanța solicită revenirea cel puțin la nivelul anterior al bugetului dedicat cabinetelor medicale din ambulatoriul de specialitate și medicină de familie, rezonând cu solicitările asociațiilor profesionale și patronale, exprimându-și speranța că factorii politici din România vor avea înțelepciunea de a nu afecta și mai grav situația sistemului medical.

Citește și: 

Medici de familie şi din ambulatorii de specialitate protestează în faţa Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii